Kuinka tunnistaa influenssa normaalista flunssasta? Lääkäri: ”Voi sanoa melkein tunnin tarkkuudella”

rac

Julkaistu:

Influenssa
Influenssakausi on täällä. Lääkärit suosittelevat, että rokotteet kannattaa käydä ottamassa, vaikka edellisvuotena influenssan olisi saanut rokotteesta huolimatta.
Influenssa on vuosittainen vaiva, ja otollisin kausi sairastua alkaa yleensä juuri talviaikaan. Yleislääketieteen erikoislääkäri Vesa Kinnunen vieraili Helmiradion päivässä ja kertoi, että ensimmäiset ulkomailta tuodut tapaukset ovat jo täällä.

Ulkomailta tulevan viruksen muotoa ei Kinnusen mukaan pystytä ennustamaan, jolloin myös rokotetut saattavat saada influenssan. Silti rokotukset kannattaa käydä ottamassa. Paras aika rokotuksen hankkimiseen on marras-joulukuun vaihteessa, kun ne saadaan Suomeen.
  • Katso haastattelu artikkelin yhteydessä olevalta videolta!
Miten influenssan erottaa tavallisesta flunssasta?

– Se alkaa äkillisesti. Influenssapotilaat hyvin usein sanoo melkein tunnin tarkkuudella, että tuossa tulin kipeäksi. Nousi korkea kuume, vilunväristykset, yskä, voimakas päänsärky, Kinnunen sanoo.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että ensimmäiset vahvistetut influenssatapaukset todettiin Suomessa toissa viikolla, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta löytyi pieni rypäs sairastuneita.

Ylilääkäri Hanna Nohyekin mukaan maksuttoman influenssarokotteen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset sekä raskaana olevat naiset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt