Nainen ryhtyi vegaaniksi – pudotti edes yrittämättä 20 kiloa vuodessa - Terveys - Ilta-Sanomat

Nainen ryhtyi vegaaniksi – pudotti edes yrittämättä 20 kiloa vuodessa

Julkaistu: 23.5.2017 13:03

Vegaaninen ruokavalio auttoi naista laihtumaan.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin Timo Kantolasta, joka ryhtyi viisikymppisenä vegaaniksi. Hänellä kolesteroli laski huomattavasi vain kahdessa kuukaudessa ja ihottuma hävisi.

”Kärsin aiemmin korkeasta verenpaineesta ja kolesteroliarvoni oli 7,7. Lääkärit suosittelivat minulle lääkitystä, mutta halusin kokeilla, paranisivatko arvoni ruokavaliolla”, Kantola kertoi.

Vegaanisen ruokavalion vaikutuksista kertoo myös Popsugar.com, joka esittelee vuoden vegaanina olleen Jee Neen. Ruokavaliotaan muuttamalla hän on saanut pudotettua lähes 20 kiloa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Olo muuttui paremmaksi jo kuukaudessa

Jee Nee kertoo siirtyneensä noudattamaan vegaanista ruokavaliota hänen hyvän ystävänsä neuvomana. Muutokset tuntuivat jo ensimmäisen kuukauden jälkeen.

”Jo ensimmäisenä kuukautena huomasin, kuinka hyvältä minusta tuntui”, hän kirjoittaa Instagram-postauksessaan.

Jee Neen mukaan parasta oli, että hän ei edes yrittänyt pudottaa painoa. Hän kertoo syöneensä päivisin 2600–3200 kalorin edestä.

”Totta puhuakseni olin jo aiemmin tyytyväinen kehooni. Olin toki kooltani isompi, mutta olin onnellinen. En välittänyt vaa’an lukemasta. Olen 167-senttinen ja painoni oli noin 85. Nyt painoni on noin 68 kiloa”, Jee Nee kirjoittaa.

Jee Nee kertoo, että hän ei halua yrittää saada ketään kääntymään vegaaniksi, mutta hän jakaa huomioita matkan varrelta. Jee Nee listaa muun muassa, että hän ei kärsinyt lainkaan proteiinin tai ravintoaineiden puutteesta. Hänen voimansa eivät ehtyneet, ja hän tuntee olonsa iloisemmaksi.

Vegaani on henkilö, joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita kuten lihaa, kalaa, munia, maitotuotteita ja niiden johdannaisia.

Vegaani ei myöskään osta eläinperäisiä vaatteita, kuten nahkaa ja villaa.

Lähde: Vegaaniliitto

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?