Vedenjuonnilla tyhjään vatsaan valtavat vaikutukset – 8 tapaa oppia juomaan sitä enemmän

Jos et juo päivittäin tarpeeksi vettä, nämä vinkit voivat auttaa.

9.5.2017 19:00

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, miten veden juominen tyhjään vatsaan vaikuttaa aamuisin. Vesi muun muassa puhdistaa kehoa, parantaa aineenvaihduntaa, auttaa pudottamaan painoa ja lievittää närästysoireita.

Katso yllä olevalta videolta kaikki kahdeksan vaikutusta.

Vettä tulisi virallisten suositusten mukaan juoda 1–1,5 litraa päivässä. Rankka urheilu ja kuuma ilma taas saavat kehon kuluttamaan enemmän vettä, joten silloin on erityisen tärkeää huolehtia nestetasapainosta.

Riittävä veden juominen voi joskus tuntua vaikealta. Tämän vuoksi Lifehack.org-sivusto keräsi yhteen vinkkejä, joilla veden juomisesta tulee mukavampaa. Tässä niistä kahdeksan.

1. Vaihtele juomasi veden lämpötilaa

Kylmä vesi virkistää, mutta joskus se saattaa tökkiä. Muuttelemalla juomasi veden lämpötilaa, sen juomisesta voi tulla mielekkäämpää.

2. Kuljeta vesipulloa mukanasi

Kun kuljetat vesipulloa mukanasi, tulet juoneeksi sitä lähes huomaamattasi. Voit myös käyttää apunasi kumilenkkivinkkiä: laita pullon ympärille yksi kumilenkki jokaista pullollista kohti, joka sinun tulisi päivän aikana juoda.

3. Osta pullo, josta on mukava juoda

Hanki itsellesi pullo, jota voit pitää esillä ja joka sopii persoonaasi. Oli pullo sitten lasinen, muovinen, yksivärinen tai värikäs, käytä pulloa, joka saa sinut lisäämään juomasi veden määrää.

4. Käytä muistilappuja

Jos käyt pitkin päivää hakemassa samasta paikasta välipalaa, kiinnitä näkyville muistilappu, jossa muistutat itseäsi juomaan enemmän vettä.

5. Käytä apunasi puhelinta

Aseta puhelimesi ilmoittamaan tasaisin väliajoin, että on taas aika juoda lasillinen vettä. Kun saat rytmistä kiinni, et pian tarvitse enää puhelinta, vaan huomaat juovasi vettä pitkin päivää ilman muistutuksiakin. On olemassa myös puhelinsovelluksia, joilla voit seurata päivittäin juomaasi veden määrää.

6. Juo työmatkalla

Pidä pullollista vettä aina mukanasi autossa tai laukussa matkustaessasi töihin tai kotiin. Ruuhkassa huomaat, että pullollinen vettä kuluu yllättävän nopeasti.

7. Käytä pilliä

Pillin kanssa juominen voi auttaa sinua juomaan vettä enemmän ja nopeammin. Monen mielestä pillillä juominen on myös mukavampaa.

8. Mausta vettä

Tee vedestä maukkaampaa lisäämällä sen joukkoon esimerkiksi tuoreita marjoja, sitruunaa, kurkkua, vesimelonia tai yrttejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?