Suomalaiset ruokagurut paljastavat: Näitä ruokia syön joka päivä

Kaikilla on jokin ruoka-ainesuosikki, jota tulee syötyä monta kertaa viikossa. Mutta mitä ruuan ja ravitsemuksen ammattilaisten lautaselta löytyy päivittäin? Kysyimme Anetelta, Leenalta, Anulta, Monnalta, Hannalta ja Virpiltä.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Anette Palssa

”Ruokavaliossani toistuu erityisesti aamupala – muuten pyrin monipuolisuuteen. Tosin aamupalakin vaihtuu muutaman kuukauden välein. Tällä hetkellä on menossa aamupala, jossa kreikkalaista jugurttia, marjoja, kaurakuitusta ja pellavarouhe-tyrni-sekoitusta.

Usein syön lisäksi kaksi kananmunaa – näkkärin päällä tai ilman. Aamulla tykkään, ettei kauheasti tarvitse miettiä, mitähän söisi. Toisaalta aamiaisen pitää olla sellainen, että sillä pärjää hyvin lounaaseen asti.”

Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen

”Olen syönyt porkkanaa lähes päivittäin varmaan 15 vuotta. Rakastan sen makua ja rouskutuksen tunnetta. Lisäksi se rauhoittaa mahaani ja toisaalta saa sen toimimaan, jos ärtyvä suoleni oikuttelee.”

Ravinto- ja voimaharjoitteluvalmentaja Anu Marin

Kananmunan valkuaiset on kunnon proteiinipommi, josta saan väsättyä mielihalun mukaan joko makeita proteiininpannareita tai suolaisen munakkaan.

Myös kauraleipää menee lähes millä tahansa päällisillä ja maistuu aina hyvälle. Olen varsin epäsuomalainen, enkä ole koskaan tykännyt ruisleivästä. Kaura sen sijaan maistuu ihanan pehmeältä!”

Personal trainer ja bloggaaja Monna Pursiainen

Banaania tulee syötyä muodossa tai toisessa joka päivä. Usein lisään sitä aamulla smoothien sekaan, joskus se toimii välipalana sellaisenaan.”

Hyvinvointivalmentaja ja ruokakirjailija Hanna Stolt

Kahvin lisäksi käytän ihan päivittäin ainoastaan pakuriuutetta. Kyllästyn helposti tiettyihin raaka-aineisiin tai ruokiin. Kaapistani löytyy kuitenkin melkein aina tiettyjä raaka-aineita, vaikka en päivittäin niitä söisikään. Porkkanaa kuullotan pannulla, mehustan ja nakerran sellaisenaan.

Pakkasessani on aina marjoja. Käytän niitä esimerkiksi puurojen lisukkeena ja smoothiessa. Myös avokadoa käytän usein smoothiessa, smoothiekulhossa ja leivän päällä. Kikherneitä ja tahinia löytyy kaapistani aina. Syön niitä sellaisenaan tai hurautan hummukseksi tai kastikkeeksi.”

Ruokakirjailija ja reseptitaiteilija Virpi Mikkonen

”Syön päivittäin fenkolia, omenoita ja varsiselleriä joko sellaisenaan tai mehustettuna. En tunnu saavani tarpeekseni kyseisistä aineksista. Leffanaposteltavaksi lohkon yleensä kulhon fenkolia, omenaa ja manchegojuustoa. Taivaallinen tripletti!”

Lisää aiheesta:

Näihin ruokiin terveysgurut eivät koske

Näitä ruokia sinun pitäisi tutkitusti syödä päivittäin

18 syytä, miksi terveellinen syöminen kannattaa (ja ei – nämä eivät liity laihduttamiseen)

7 tapaa mokata terveellinen ruokavalio

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?