Tämän lyhyt kuukautiskierto paljastaa hedelmällisyydestäsi

Jo parin päivän ero voi vaikuttaa siihen, kuinka helposti tulet raskaaksi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan myös kuukautisten alkamisikä vaikuttaa hedelmällisyyteen.

8.9.2016 7:12

Taas kuukautiset, eikä edellisistäkään ole kauaa kulunut? Bostonin yliopiston uuden tutkimuksen mukaan kuukautiskierron pituus vaikuttaa siihen, kuinka helposti nainen tulee raskaaksi.

Tutkimuksessa käytiin läpi yli 2100 raskautta yrittäneen naisen tietoja. Tuloksista uutisoi Fitpregnancy-sivusto.

Ne naiset, joiden kierto kesti 26 päivää tai alle, olivat vähemmän hedelmällisiä kuin ne, joiden kierto oli pidempi. Lyhyt kierto tarkoitti, että lapsen hankkiminen oli kovemman työn takana.

Myös kuukautisten alkamisikä vaikutti, eikä eron tarvinnut olla suuri. Ne naiset, joiden kuukautiset alkoivat ennen 12 vuoden ikää, olivat vähemmän hedelmällisiä kuin ne, joiden kuukautiset alkoivat 12 tai 13 vuoden iässä.

Syytä lyhyen kierron ja hedelmällisyyden yhteyteen ei tarkkaan tiedetä. Tutkijoiden mukaan lyhyt kuukautiskierto saattaa tarkoittaa, että munasolu pysyy kypsänä tavallista lyhyemmän aikaa. Voi myös olla, että ovulaatio eli munasolun irtoaminen ei tapahdu kunnolla. Kumpikin on tärkeää, kun yrittää tulla raskaaksi.

– Kuukautiskiertoa voi käyttää apuna raskauden suunnittelussa, sillä se säätelee selvästi mahdollisuuksia tulla raskaaksi, ryhmän tutkijat toteavat.

Tutkijat muistuttavat, että löydökset koskevat vain yhtä pientä osaa väestöstä. Kuukautiskierrossa on naisten välillä reippaasti vaihtelua: 23–35 vuorokauden kierto on vielä normaali. Niissä rajoissa raskaaksi tulemisen ei pitäisi olla mahdotonta, vaikka kierron pituus ei olisi optimaalisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?