Autossa ei saa polttaa tupakkaa, jos kyydissä on lapsi – eduskunta hyväksyi uuden tupakkalain - Terveys - Ilta-Sanomat

Autossa ei saa polttaa tupakkaa, jos kyydissä on lapsi – eduskunta hyväksyi uuden tupakkalain

Eduskunta hyväksyi tiistai-iltana täysistunnossa tupakkalain uudistuksen toisessa käsittelyssä. Luvassa on erilaisia muutoksia.

22.6.2016 9:04 | Päivitetty 22.6.2016 12:52

Merkittävimpiä uudistuksia on se, että jatkossa tupakointi on kielletty autossa, jos kyydissä on alle 15-vuotias lapsi. Kielto ei kuitenkaan koske kulkuneuvossa olevaa asuintilaa. Tupakointi autossa ei myöskään ole rangaistavaa.

Lisäksi uusi tupakkalaki antaa taloyhtiöille mahdollisuuden hakea kunnalta tupakointikieltoa parvekkeille ja huoneistojen muihin ulkotiloihin. Kunnan on määrättävä taloyhtiön hakemuksesta tupakointikielto, jos tupakansavua kulkeutuu poikkeustapauksia lukuunottamatta parvekkeelta toiselle.

Nuorten savuttomuutta halutaan edistää kieltämällä tupakasta ja sähkösavukkeiden nesteistä tuoksut ja maut kuten vanilja ja mentoli. Nuuskan matkustajatuontia rajoitetaan niin, että yhden vuorokauden aikana maahan voi tuoda kilon verran nuuskaa.

Voit lukea lisää tupakkalain uudistuksesta eduskunnan sivuilta. Laki tulee voimaan, kun tasavallan presidentti on sen hyväksynyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?