Tutkimus selvitti yllättävän seikan seksitautipotilaiden diagnooseista – suuri osa niistä on aluksi vääriä? - Terveys - Ilta-Sanomat

Tutkimus selvitti yllättävän seikan seksitautipotilaiden diagnooseista – suuri osa niistä on aluksi vääriä?

Useimpia seksitautitutkimukset jännittävät ainakin hiukan eikä uusi tutkimus tuo siihen yhtään helpotusta.

15.6.2016 15:36

Uusimman APIC:in tutkimuksen mukaan suuri osa syö turhaan antibiootteja.

Tutkimuksessa 1103:sta testeissä käyneestä potilaasta 40 prosentille määrättiin antibiootit klamydiaan tai tippuriin oireiden perusteella jo ennen kuin testitulokset tulivat.

Ainoastaan kondomi suojaa sukupuolitaudeilta.­

Kuitenkin näistä lääkityistä potilaista peräti 76,6 prosenttia todettiin tutkimuksissa täysin terveiksi. Niistä potilaista, joille ei määrätty antibiootteja seitsemän prosenttia sairasti seksitautia testitulosten perusteella.

Älä napsi turhaan lääkkeitä

Tutkijat ovat huolissaan asiasta, koska turha antibioottien syönti rakentaa niille resistenssiä eikä ole terveellistä. THL:n mukaan antibioottiresistenssillä tarkoitetaan bakteerien kykyä vastustaa infektioiden hoidossa käytettyjä antibiootteja. Sen yleistyminen pidentää hoitojaksoja, lisää terveydenhuollon kustannuksia, hoidot epäonnistuvat ja lisää turhia kuolemia.

Tutkimusta johtaneet tutkija Karen Jones suositteleekin tulosten tulon odottamista ennen kuin alkaa napsia antibiootteja varmuuden varalle. Testauksen jälkeen kannattaa käyttää myös kondomia ennen kuin tietää tuloksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?