Pieni personal trainer ranteessa – hyvinvointiranneke kannustaa liikkumaan - Terveys - Ilta-Sanomat

Pieni personal trainer ranteessa – hyvinvointiranneke kannustaa liikkumaan

IS testasi hyvinvointiranneke Fitbit Altan.

Hyvinvointiranneke Fitbit Alta mittaa aktiivisuutta, unta ja liikuntaa sekä muistuttaa ja kannustaa liikkumaan.­

4.6.2016 10:00

TESTISSÄ: Hyvinvointiranneke Fitbit Alta. Fitbit lupaa Altan olevan tähän mennessä tyylikkäin ja motivoivin kuntoilun seurantalaite tavallisille ihmisille. Se mittaa aktiivisuutta, unta ja liikuntaa sekä muistuttaa ja kannustaa liikkumaan. Laite tunnistaa käyttäjän harrastamat urheilulajit. Tietoja voi seurata joko laitteen näytöstä tai kännykkäsovelluksesta. Ovh. 139,95 euroa.

TÄTÄ OLETIN: Kannoin jo entuudestaan ranteessani älykelloa ja aktiivisuusranneketta, joskus jopa molempia samaan aikaan. Odotin Altan mittaavan tekemisiäni melko samalla tavalla kuin muutkin laitteet.

TÄTÄ SE OLI: Alta on tyylikäs eikä yhtä massiivinen kuin monet kilpailijansa. Laitetta kehtaa käyttää töissä, iltamenoissa ja lenkkipolulla.

Hyvinvointiranneke on aluksi hankala saada ranteeseen.­

Altan saaminen ranteeseen tuntui aluksi hankalalta ja se jäi parina kiireaamuna kotiin, mutta pienen harjoittelun jälkeen kiinnitys alkoi sujua.

Aktiivisuuden mittaus on tarkka, ja juoksulenkillä Alta huomasi jopa lyhyen liikennevaloissa seisomisen. Aamuisin se kertoi, milloin olin havahtunut hereille tai pyörinyt unissani.

Alta kehuu aktiivisuudesta, hyvistä yöunista ja treenaamisesta sekä kannustaa hauskalla tavalla tsemppaamaan. Kun tunnin sisään kuljettu askelmäärä oli jäämässä pieneksi, Alta huuteli: ”Feed me 68 steps!”

Englanninkielinen sovellus on hyvä ja synkronoituu käyttäjän niin halutessa automaattisesti. Näyttö on pienehkö, mutta muuta ei voi tämänkokoiselta laitteelta odottaakaan. Sen saa säädettyä halutun näköiseksi ja vaaka- tai pystysuuntaiseksi.

Alta kertoo unen keston ja laadun.­

Altassa on vakiona muoviranneke ja saatavilla on myös nahkaisia ja metallisia rannekkeita.

Akun kesto Fitbit Altassa on huippuluokkaa. Laite on ollut ranteessani kuusi vuorokautta putkeen niin urheillessa kuin nukkuessa, ja akusta on lähes kolmannes jäljellä.

Rannekkeen näyttö on pienehkö.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?