Hyvinvointiasiantuntija Tomi söi ravintosuositusten mukaan – väittää lihoneensa 6 kiloa

rac

Julkaistu:

ravintosuositukset
Hyvinvointiasiantuntija Tomi Kokko eli kuukauden ajan virallisten ravintosuositusten mukaan. Hänen mukaansa olo ei suinkaan kohentunut.
Hyvinvointiasiantuntija Tomi Kokko nähtiin tiistaina Arman ja Pohjantähden alla -ohjelmassa. Kokko on kokeillut erilaisia ruokavaliota, ja kertoi ohjelmassa, että suomalainen ravintosuositusten mukainen ruokavalio ei ainakaan hänelle sovi.

– Lihoin kuusi kiloa ja vireystaso meni täysin nolliin. En pystynyt pitämään sitä duunimäärää yllä, mitä tällä hetkellä vaaditaan, että pystyy pitämään yritystä yllä. Mun kohdalla kaikki meni huonompaan suuntaan, Kokko sanoo.

Kokko arvostelee hiilihydraatin sekä rasvattomien tuotteiden suurta määrä ravintosuosituksessa.


RAVINTOSUOSITUKSISSA neuvotaan lisäämään täysjyväviljaa, ruisleipää ja puuroa lähes joka aterialle. Se on Kokon mukaan liikaa, jos ei ole tekemässä isoa urheilusuoritusta.

Kuukauden kokeilua kritisoitiin rajusti. Ruokasuosituksien takana seisovat asiantuntijat ottivat jyrkästi kantaa.

– Se oli varmasti vaan sen merkki, että ehkä ne koki itsensä jossain määrin uhatuksi, Kokko sanoo.

– Tämän kokeilun idea ei ollut missään nimessä sanoa, että mun juttu on oikea ja ravitsemussuositukset on vääriä. Vaan että me saataisiin ihmiset aukaisemaan silmät, että tuhannet ja tuhannet ihmiset elää siinä sumussa, että niillä ei ole hyvä olla, Kokko painottaa.

Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt