Helsinkiläinen Lena, 62, skeittaa ja tekee graffiteja – videosta tuli somehitti

rac

Julkaistu:

skeittaus
Lena Salmen polkupyörä vaihtui skeittilautaan, koska sen sai helposti mukaan joka paikkaan.
Monet ovat saattaneet nähdä Lena Salmen, 62, viilettämässä longboard- tai skeittilaudan päällä pitkin Helsingin katuja. ET-lehti julkaisi viime viikolla Salmen huikean skeitti-, akrobatia- ja graffitivideon. Video on kerännyt runsaasti huomiota, ja sitä on Facebookissa katsottu tähän mennessä 135 000 kertaa.
  • Yllä olevalla videolla Salmi näyttää skeittaustaitojaan ja kertoo harrastuksestaan. Video on tekstitetty.
Kilpauimaritaustan omaava Salmi urheilee päivittäin, mutta ei ryppyotsaisena. Salmen motto on, että kannattaa tehdä kaikkea, mistä itse nauttii. Skeittauksen ja uimisen lisäksi hän harrastaa sirkusta ja akrobatiaa.

Lautailun hän aloitti skeittilautaa pidemmällä longboard-laudalla, eli lonkulla tai lonkkarilla.

– Se on minulle kulkuväline. Kun tulee hankala kohta tai täytyy käydä jossain, niin otat laudan kainaloon, Salmi kertoo IS:lle.

Harrastus lähti käyntiin muutama vuosi sitten. Päivittäin uimahallille pyöräilleellä Salmella oli kinkkinen pulma. Hänellä oli kaunis, uniikki polkupyörä, jolla oli mahtava kulkea ympäri Helsingin katuja. Samalla taustalla oli huoli siitä, että pyörä saattaa päätyä pitkäkyntisten käsiin.

– Ajattelin, okei, ostetaan lonkku. Se kulkee joka paikkaan mukana ja mahtuu helposti pukukoppiin, Salmi kertoo.


Kaksi talvea sitten hän meni Kontulan skeittikouluun harjoittelemaan lyhyemmällä laudalla temppuja.

Minkälaista väkeä skeittaajat sitten ovat?

– Tietenkin siellä oli enemmän nuoria poikia skeittaamassa, mutta oli joukossa yllättäen muutama nainenkin, Salmi vinkkaa.

– Yhteishenki näissä porukoissa on mahtava, Pojat tulivat heti sanomaan, että haluavat opettaa minulle temppuja, hän lisää.

Tuntemattomat tulevat kysymään harrastuksesta

Lonkku tai skeitti on Salmen mukaan erittäin hyvä kontaktiväline. Tuntemattomienkin kanssa riittää rupateltavaa, kun kulkee lauta kainalossa.

– Ihmiset tulevat hyvin avoimesti juttelemaan ja kysymään harrastuksestani, Salmi kertoo.

Sirkusharrastuksen ja akrobatian Salmi aloitti ET-lehden mukaan kolmisen vuotta sitten. Sirkuskoulun opettajat näkivät Salmen lonkkaroimassa ja sanoivat, että akrobatia voisi sopia tälle. Usein akrobatiaa ei ajatella päälle kuusikymppisen harrastukseksi. Salmi kuitenkin kertoo tutustuvansa uusiin lajeihin rauhassa.


Tänä kesänä Salmi aikoo ottaa lonkkarilla alamäkilautailun haltuun. Suojavarusteet ovat tärkeät, ja aiemmin Salmi käytti kypärän lisäksi moottoripyöräilyssä käytettävää suojapukua.

– En enää kehtaa omalla nahkapuvullani mennä mukaan, hän naurahtaa.

Myös skeittauksen parissa on vielä hieman opittavaa.

– Ollie ei minulla ole vielä hallussa. Se on vaikea liike. Joskus lauta nousee kymmenen senttiä, Salmi miettii.

Ota kantaa

Aiotko skeitata eläkkeellä?

Kyllä 31% En 69%
Ääniä yhteensä 3781

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt