Punaviinin kolme terveyshyötyä – liian hyvää ollakseen totta? - Terveys - Ilta-Sanomat

Punaviinin kolme terveyshyötyä – liian hyvää ollakseen totta?

Punaviinin juomisella voi olla myös terveyshyötyjä. Kuvituskuva.

Julkaistu: 10.1.2016 19:24

Lasillinen punaviiniä silloin tällöin ei välttämättä ole pahaksi.

Brittilehti The Daily Meal muistuttaa lukijoitaan viinin ystävien iloksi punaviinin kolmesta tieteellisesti todistetusta terveyshyödystä.

Daily Mealin mukaan lasillinen punaviiniä kerrallaan silloin tällöin on kuin onkin hyödyllistä hyvinvoinnillemme.

1. Ehkäisee sairauksia

Erityisesti punaisten rypäleiden sisältämä resveratroli on fenoliyhdiste, jolla on väitetty olevan lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia. Sen sanotaan ehkäisevän ainakin syöpää, sydänsairauksia, Alzheimerin tautia, diabetesta ja virustauteja.

Toisaalta myös esimerkiksi pähkinät sisältävät runsaasti resveratrolia. Voisi siis ajatella, että punaviinin juominen ei olisi aivan välttämätöntä tällaisten terveyshyötyjen saavuttamiseksi.

2. Ehkäisee vanhentumista

Joidenkin lähteiden mukaan punaviini voisi myös ehkäistä vanhentumista. Viinin sisältämät antioksidantit, mukaan lukien edellä mainittu resveratroli, olisivat avainasemassa tässä.

3. Vaikuttaa kehossa liikunnan tavoin

Villempien tutkimusten mukaan viinirypäleissä oleva resveratroli tehostaisi sydämen ja lihasten toimintaa jopa yhtä tehokkaasti kuin kuntosalilla käyminen. Tarina ei kerro viinin juomisen negatiivisista vaikutuksista, kuten vaikka sen kaloripitoisuudesta. Eikä se myöskään ota huomioon sitä seikkaa, että viinirypäleitä voisi nauttia ihan sellaisenaan, eikä aina viinin muodossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?