Kuukausi ilman alkoholia – tämän se saa aikaan kehossasi!

Julkaistu:

Me Naiset
Tipaton tekee tutkitusti hetkessä ihmeitä terveydelle.
Korkin sulkeminen kuukaudeksi voi olla yksi tehokkaimmista ja järkevimmistä terveysteoista, joka tuo nopeasti todistettavissa olevia terveyshyötyjä.

University College Londonin tutkijat seurasivat yli sataa nelikymppistä miestä ja naista, jotka olivat kuukauden ajan juomatta alkoholia. Tuona aikana tapahtui paljon: tutkimukseen osallistuneiden verenpaine ja kolesteroli laskivat huomattavasti, heidän riskinsä sairastua diabetekseen tai maksasairauteen pieneni, maksavauriot vähenivät 12,5 prosenttia ja insuliiniresistenssi 28 prosenttia. Lisäksi heidän painonsa putosi.

Myös kymmenen New Scientiest –lehden toimittajaa olivat tipattomalla kuukauden. Sinä aikana heidän maksansa rasvasta lähti 40 prosenttia ja painostaan keskimäärin kolme kiloa. Toimittajat kertoivat myös nukkuneensa paremmin.

Tämä tieto ei yllätä, sillä alkoholi heikentää unen laatua ja säännöllinen alkoholin käyttö estää stressistä ja rasituksesta palautumista.

Jo toinen alkoholiannos voi heikentää yöunen palauttavaa vaikutusta, koska alkoholi siirtää eteenpäin syvän unen alkamista.

– Alkoholi auttaa ehkä pääsemään unen päästä kiinni, mutta unen laatu on huonompaa ja uni on katkonaista. Laadukas yöuni on kuitenkin keskeisimpiä tekijöitä palautumisessa, sanoo työterveyslääkäri Päivi Metsäniemi Terveystalosta.

Tiedemiehet ja –naiset jatkavat tarkempia tutkimuksiaan ja selvittävät esimerkiksi sitä, kuinka pysyviä terveyshyödyt ovat. Jo tässä vaiheessa on selvää, että tipaton kannattaa.

Lue lisää

Juha Vuorinen: ”Alkoholi tuhosi seksielämästäni kaiken kiinnostavan”

Tsekkaa tästä, pysyykö alkoholinkäyttösi muiden mielestä kohtuudessa

Tipaton loppui – tämän opin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt