Terveys

Uskoisitko, että hernekeittoa voi tehdä näinkin? Valmistuu hetkessä

Julkaistu:

Karita Tykkää
Karita Tykkä vinkkaa erilaisen hernekeittoreseptin.
Olin pari viikkoa sitten erään tv-ohjelman kuvauksissa ja taustatiimissä touhuili ihana Meri-Tuuli Lindström, joka julkaisi kesällä esikoiskirjansa Mökin keittokirja. Innostuin etsimään kirjan käsiini. Sen reseptien raaka-aineita ei tarvitse etsiä erikoiskaupoista ja ruoanlaitto on mutkatonta ja rentoa. Aineksia saa ja kannattaa myös soveltaa oman maun ja kauden tuotteiden mukaan.

Kesä on nyt takanapäin ja syksyn kaunis ruska on valloittanut väreillään. Mökit siivotaan ja laitetaan talviteloille ja viikonloput vietetään taas yhä useammin kaupungeissa. Mikään ei kuitenkaan estä jatkamasta mökkifiilistelyä ruoan parissa kotona. Usein meillä on jokin mökki- tai lomaruokasuosikki, jonka voi hyvin valmistaa myös kotikeittiössä pienellä twistillä. Ehkä ulkogrilli vaihtuu uuniin ja raaka-aineet haetaan kaupan tiskiltä, torin tai oman kasvimaan sijaan. Joka tapauksessa suosittelen lämmöllä jatkamaan kotikokkailuja ja tarttumaan myös resepteihin, joita yleensä on tottunut valmistamaan mökillä tai ulkona.

Tänään jaan Meri-Tuulin kirjasta yhden kivan, helpon ja ravitsevan keiton reseptin. Ruoka valmistuu parhaimmillaan kymmenessä minuutissa ja on kasvisruokaa, joka hellii ja lämmittää kehoa ihanasti viileinä syyspäivinä. Jos haluat ruoasta täysin vegaanisen voit nauttia keiton ilman jogurttia vaikkapa cashewkerman kera.

Kikhernekeitto

(neljälle)

2 tlk (a`400 g) kypsiä kikherneitä

1,5 tlk vettä

1 sipuli

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

suolaa ja pippuria

tuoretta basilikaa tai minttua

maustamatonta jogurttia

Hienonna sipuli. Lämmitä öljy kasarissa ja pehmennä siinä sipulia hetki.

Lisää valutetut kikherneet ja vesi ja kiehauta.

Anna porista rauhassa muutama minuutti. Soseuta summittaisesti ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoile tuoreiden yrttien ja maustamattoman jogurtin kanssa ja rouhi päälle mustapippuria.

Nauti.

Kasvis- ja raakaruokareseptejä löydät lisää SuperLemon-blogistani. Nautinnot kuuluvat elämään ja ruoan tulee maistua hyvälle. Nauti ja herkuttele siis terveellisesti ja ravintorikkaasti ja tunne hyvä olo ja energia.

Kauniita ja kirpeän kuulaita syyspäiviä,