Jättitutkimus paljastaa – näin pitkä on miehen penis

Aiemmissa tutkimuksissa peniksen keskimääräisestä koosta on saatu vaihtelevia tuloksia.

Tutkimukseen osallistui 15 000 miestä.

3.3.2015 7:29 | Päivitetty 3.3.2015 8:26

Tuore tutkimus paljastaa, että peniksen keskimääräinen pituus on velttona 9,16 senttimetriä, ojentuneena mutta rentona 13,24 senttimetriä ja jäykistyneenä 13,12 senttimetriä. Levossa keskimääräinen ympärysmitta on 9,31 ja erektiossa 11,66 senttimetriä.

Mitat on otettu peniksen päältä terskan kärkeen. Alkupiste saadaan mahdollisimman läheltä häpyluuta painamalla häpyalueen rasvaa sisään.

Lontoon King’s Collegessa psykiatri David Vealen johdolla tehdystä tutkimuksesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Aiemmissa tutkimuksissa peniksen keskimääräisestä koosta on saatu vaihtelevia tuloksia. Tutkijat uskovat tämän johtuvan menetelmistä, sillä aiemmin on julkaistu selvityksiä, joissa miehet ovat itse mitanneet elimensä.

Vealen ryhmän tutkimukseen osallistui 15 521 yli 17-vuotiasta miestä ja tutkimukseen on kelpuutettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten mittaamia tuloksia.

Tutkimukseen ei ole osallistunut erektiohäiriöistä kärsiviä, synnynnäisistä epänormaalisuuksista kärsiviä tai pidennysleikkauksissa käyneitä miehiä. Otanta on laaja, sillä osallistujia on eri maista ympäri maailmaa.

Aiemmassa, yli 50 000 henkilöä kattavassa tutkimuksessa on selvinnyt, että 85 prosenttia naisista oli tyytyväisiä miehensä siittimen kokoon, kun taas miehistä tyytyväinen omaan mittaansa oli vain 55 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?