7 hyvää syytä nukkua tänä yönä alasti

Julkaistu:

Tämän jutun luettuasi haluat pujahtaa petiin ilman rihmankiertämää. Kokosimme 7 syytä nukkua ilkosillaan!

1. Nukut syvempää unta

Uniasiantuntijoiden mukaan unen laatu paranee, kun kehon lämpötila on alhaisempi. Keho hoitaa viilennyksen kyllä automaattisesti, mutta alasti nukkuessa se saavuttaa helpommin oikean lämpötilan kuin paksu pyjama päällä. Oxfordin yliopiston neurotieteiden professori Russel Foster kehottaa Daily Mailissa luopumaan turhista vaatteita yöaikaan.

- Pue niin vähän kuin pystyt!


2. Iho voi paremmin

Paikkojen tuulettelu antaa ihon hengittää. Se taas vähentää ihottumia ja muita iho-ongelmia.


3. Poltat kaloreita kelteisilläsi

Yhdysvaltalaistutkimus selvitti, että viileässä nukkuminen auttaa aktivoimaan kehon ruskeaa rasvaa. Ruskean rasvan aktiivisuus taas lisää ihmisten energiankulutusta.

Tutkimuksessa viisi miestä nukkui erilaisissa lämpötiloissa neljä kuukautta. Ensimmäisen kuukauden aikana huoneen lämpötila pidettiin 24 asteessa, toisen kuukauden ajaksi se laskettiin 19 asteeseen. Sen jälkeen lämpöä nostettiin taas 24 asteeseen ja viimeiseksi kuukaudeksi se nostettiin 27 asteeseen. He söivät saman määrän ruokaa koko ajan ja heidän kalorinkulutuksensa ja insuliiniherkkyytensä mitattiin säännöllisesti päivittäin.

Neljän viikon nukkuminen 19 asteisessa huoneessa liki tuplasi miesten ruskean rasvan osuuden kehossa. He myös kuluttivat enemmän kaloreita ja heidän insuliiniherkkyytensä parani niinä päivinä, kun makuuhuone oli viileämpi. Tutkijat arvoivat, että viileässä nukkuminen saattaa vähentää diabeteksen riskiä.

Huoneen lämpötilan pitää kuitenkin olla miellyttävä. Liian kylmässä ei kannata nukkua, koska silloin unenlaatu voi kärsiä.


4. Enemmän seksiä

Alasti nukkuminen lisää todennäköisyyttä petipuuhiin ja tekee seksistä parempaa, koska alasti nukkujat ovat seksuaalisesti muita vastaanottavaisempia. Se myös luo pariskuntien välille fyysistä ja psyykkistä läheisyyttä, joka johtaa parempiin ihmissuhteisiin.


5. Herkät paikat tuulettuvat

Ilman alusvaatteita nukkuminen auttaa pitämään miesten sperman kunnossa, koska tärkeä tavara on viileässä ja vapaasti. Se myös vähentää naisilla hiivatulehduksia. Hiiva viihtyy kosteissa, kuumissa paikoissa, joten alasti nukkuminen antaa paikkojen hengittää ja pitää ne kuivempina.


6. Verenpaine alas, masennus pois

Ruotsalaistutkijoiden mukaan iho vasten ihoa kumppanin kanssa nukkuminen vapauttaa onnellisuushormoni oksitosiinia. Se taas laskee verenpainetta, vähentää ahdistusta ja parantaa kehon puolustuskykyä tauteja vastaan. Tämä toimii kuitenkin vain, jos koskettelet jotakuta, josta todella pidät.


7. Parempi parisuhde, onnellisempi mieli

Alasti nukkujat ovat brittitutkimuksen mukaan muita onnellisempia. Alasti nukkujista 57 prosenttia oli tyytyväisiä parisuhteisiinsa, kun yöpaidan päälleen vetävistä tätä mieltä oli 48 prosenttia.

Lähteet: Medical Daily, Lifehack.org, Potilaan lääkärilehti, Daily Mail