Uusi trendi naisten kauneusleikkauksissa iskee häpykumpuihin – ”Ei pienene sitten mitenkään”

Julkaistu:

Kauneusihanne
Naisten uusin huolenaihe on Daily Mailin mukaan liian muhkeat tai pulleat häpykummut, joita muovaillaan pienemmiksi.
Tätä aiemmin naiset stressasivat reisien välissä olevasta raosta, jonka haluttiin olevan mahdollisimman erottuva. Sen jälkeen tuli bikinisilta (’bikini bridge’), joka tarkoittaa sitä, että bikinien alaosa jännittyy kahden lonkkaluun väliin erottuen alavatsasta ja muodostaen näin ”sillan”. Nyt uutena epävarmuuden aiheena on häpykumpu, jota pienennetään leikkauksilla.

Häpykumpu on häpyluun päälle asettuva alue. Se on esillä muun muassa uusimman Sports Illustrated Swimsuit edition -lehden kannessa malli Hannah Davisilla, joka poseeraa bikineissä laskien niiden alaosaa niin, että häpykumpu näkyy. Monet naiset ottavat paineita siitä, että oman kummun pitäisi näyttää samalle kuin huippumallilla.


Se voi olla osalle kaukainen haave, sillä kumpu saattaa pullistua lihomisen, lasten saamisen tai vanhentuminen myötä. Erityisesti aiemmin ylipainoiset, laihduttaneet naiset käyvätkin nyt Daily Mailin pienennyttämässä kumpujaan tai kiristyttämässä sen roikkuvaa ihoa.

Tämä ei ole vain jenkkien tai britten ilmiö. Liian pulleista häpykummuista huolehditaan myös Vauva.fi:n keskusteluissa, jossa naiset pohtivat omansa kokoa ja näköä.

”Onko täällä muita naisia ketkä ’kärsivät’ liian isosta häpykummusta? Minusta tuntuu, että se näkyy aivan jokaisista ihonmyötäisistä housuista, mekoista, hameista törkeästi pullottaen. Luulin, että ongelma ratkeaa sillä, että laihdutan ylimääräiset kilot pois, mutta tuo alue ei pienene sitten mitenkään, vaikka muuten on lähtenyt jo 25 kiloa ja olen vihdoin normaalipainoinen.”

Osa pohtii alueelle kauneusleikkausta, jotta olisi sievempi sieltä.

”Helpottavaa tietää, etten ole yksin tämän jutun kanssa.. Olen jo miettinyt, että voisikohan sitä pienentää kirurgisesti jotenkin. Olisi kiva pitää joskus farkkuja hieman lyhyemmän mallisen paidan kanssa tai vaikka ihonmyötäistä mekkoa, mutta toi pullottava kumpu pistää silmään liikaa.”

Vartalo-ongelma rajoittaa jo parisuhdettakin osalla kommentoijista.

”Ongelmastani johtuen kukaan mies ei ole koskaan, koskaan nähnyt minua ilman housuja tai alasti muutenkaan liian hyvässä valossa.”

Vauva.fi:ssä vinkataan, että tarpeeksi paksusta kankaasta olevat farkut auttavat kätkemään kummun, jos sen kokee ongelmaksi.

Lähteet: The New York Times, Daily Mail , Vauva.fi-keskustelu

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt