Ruokasoodan monet käyttötarkoitukset – helpotusta jopa krapulaan!

Sillä voi paitsi leipoa, myös hillitä kutinaa ja parantaa eläinten puremia. Krapulaakin ruokasoodalla voi yrittää lievittää.

Kuvituskuva.

Ruokasooda on ehkä tullut vastaan ruokaresepteissä. Kyllä, se vapauttaa kuumennettaessa hiilidioksidia, joka kuohkeuttaa hyvin pikkuleivät, leivät ja kakut.

Mutta leivonta on vain yksi pieni osa tavoista, joihin tätä egyptiläisten 5 000 vuotta sitten kehittämää ainetta voi käyttää. Kun ottaa ruokasoodan hyötykäyttöön, voi luopua monista kalliista tuotteista.

Ruokasoodan monet hyödyt perustuvat sen vaikutukseen kehon pH-tasoon. Happamat ruoat ja juomat ovat elimistölle haitaksi, mutta ruokasooda lisää sen emäksisyyttä.  1. Vatsa kuntoonRuokasooda neutraloi tehokkaasti vatsahappoja. Lisää teehen ripaus ruokasoodaa ja suolaa. Makunautinto ei ole kummoinenkaan, mutta se on pieni hinta siitä, että saa vatsan kivuttomaksi.

2. Hymy sädehtiväksiJulia Robertsin upean hymyn yksi merkittävä tekijä on ruokasooda, jota voi käyttää hampaiden huollossa. Ripottele ruokasoodaa harjan pinnalle ennen hammastahnan levittämistä. Entä aristaako ikeniä? Kastele sormi, työnnä se ruokasoodaan ja hiero tahnaa kipeään kohtaan. Ruokasoodasta ja vedestä valmistettu tahna auttaa niin ikään suun haavaumiin ja jopa huuliherpekseen. Ruokasooda tappaa bakteerit ja kuivattaa märkivän ihon.

3. Apua virtsatievaivoihinPienikin virtsatievaiva on ikävä kaveri. Valmista liuos, jossa on puoli teelusikallista ruokasoodaa ja kolme desiä vettä. Juo enintään kahdeksan lasillista vuorokaudessa.

4. Helpotusta krapulaanKrapulalääkettä ei virallisesti ole keksitty, eikä ruokasoodakaan kanuunaa kokonaan poista. Teelusikallinen ruokasoodaa vesilasissa antaa kuitenkin tarvittavia kivennäisuoloja. Vatsa on usein sekaisin krapulassa, ja siihenkin ruokasooda auttaa. Samalla närästys lievittyy. 5. Nivelkivut kuriinLaita puoli teelusikallista ruokasoodaa kolmeen desiin vettä. Juoma pitäisi ottaa kahden tunnin välein neljä kertaa päivässä kolmen päivän ajan. Jos olet vähäsuolaisella ruokavaliolla, ei ohjetta välttämättä kannata noudattaa.

6. Nenä aukiAlkutalven aikana monet kamppailevat tukkoisen nenän saamiseksi auki. Ei tarvitse lähteä edes apteekkiin asti, sillä vaivaan on olemassa hyvä kotikonsti. Keitä vettä ja lisää siihen teelusikallinen ruokasoodaa. Jos sekään ei auta, voi liuosta tiputtaa sieraimiin pari tippaa. Kannattaa kuitenkin ensin antaa kiehuvan veden jäähtyä...7. Potkua palautumiseenHikoillessa kehosta poistuu ihon läpi tärkeitä mineraalisuoloja. Ei muuta kuin ruokasoodaa veden tai palautusjuoman joukkoon, niin systeemisi palautuu nopeammin.

8. Korvat puhtaaksiKorviin kerääntyy joskus ikävää vahaa, eli niin sanottua ”vaikkua”. Kun huuhtelee korvat säännöllisesti ruokasoodan ja veden sekoituksella, korvat pysyvät puhtaana ja kuulet paremmin mitä kumppanisi ja työkaverisi yrittävät sinulle sanoa.

9. Jalkasienestä eroonJalkasieni on kiusallinen vaiva. Tehohoito on helppo tehdä. Ruokasoodatahna on taas avaintekijä. Hiero sitä 15 minuuttia jalkoihin aamulla, käy suihkussa ja kuivaa jalat. Ripottele lisäksi ruokasoodaa jauheena jaloille ja kenkiin. Kun jaksaa tätä viikon verran, vaiva on hoidettu.

10. Pistot kivuttomiksiHyönteistenpistot saa nopeasti kivuttomaksi, kun panee nokareen ruokasoodaa laastarin alle. Kun kipu alkaa helpottaa, kannattaa poistaa laastari. Sama kikka puree ameeban tai meritähden puremiin.

11. Kutina kuriinIho voi kutista monesta eri syystä. Yksi keino on ruokasoodatahna, mutta esimerkiksi kylpyveteen voi lisätä ruokasoodaa. Jos aurinko on polttanut ihoa, ruokasoodakylpy tuo siihenkin apua.

12. Pika-apu palovammoihinLaita kulho täyteen jäävettä ja sekoita joukkoon ruokasoodaa. Kasta kangas vedessä ja painele palaneelle iholle.

Keksitkö muita käyttötarkoituksia ruokasoodalle? Keskustele!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?