Ruokasoodan monet käyttötarkoitukset – helpotusta jopa krapulaan!

Julkaistu:

12 VINKKIÄ
Sillä voi paitsi leipoa, myös hillitä kutinaa ja parantaa eläinten puremia. Krapulaakin ruokasoodalla voi yrittää lievittää.
Ruokasooda on ehkä tullut vastaan ruokaresepteissä. Kyllä, se vapauttaa kuumennettaessa hiilidioksidia, joka kuohkeuttaa hyvin pikkuleivät, leivät ja kakut.

Mutta leivonta on vain yksi pieni osa tavoista, joihin tätä egyptiläisten 5 000 vuotta sitten kehittämää ainetta voi käyttää. Kun ottaa ruokasoodan hyötykäyttöön, voi luopua monista kalliista tuotteista.

Ruokasoodan monet hyödyt perustuvat sen vaikutukseen kehon pH-tasoon. Happamat ruoat ja juomat ovat elimistölle haitaksi, mutta ruokasooda lisää sen emäksisyyttä.
 
1. Vatsa kuntoon
Ruokasooda neutraloi tehokkaasti vatsahappoja. Lisää teehen ripaus ruokasoodaa ja suolaa. Makunautinto ei ole kummoinenkaan, mutta se on pieni hinta siitä, että saa vatsan kivuttomaksi.

2. Hymy sädehtiväksi
Julia Robertsin upean hymyn yksi merkittävä tekijä on ruokasooda, jota voi käyttää hampaiden huollossa. Ripottele ruokasoodaa harjan pinnalle ennen hammastahnan levittämistä.
Entä aristaako ikeniä? Kastele sormi, työnnä se ruokasoodaan ja hiero tahnaa kipeään kohtaan. Ruokasoodasta ja vedestä valmistettu tahna auttaa niin ikään suun haavaumiin ja jopa huuliherpekseen. Ruokasooda tappaa bakteerit ja kuivattaa märkivän ihon.

3. Apua virtsatievaivoihin
Pienikin virtsatievaiva on ikävä kaveri. Valmista liuos, jossa on puoli teelusikallista ruokasoodaa ja kolme desiä vettä. Juo enintään kahdeksan lasillista vuorokaudessa.

4. Helpotusta krapulaan
Krapulalääkettä ei virallisesti ole keksitty, eikä ruokasoodakaan kanuunaa kokonaan poista. Teelusikallinen ruokasoodaa vesilasissa antaa kuitenkin tarvittavia kivennäisuoloja. Vatsa on usein sekaisin krapulassa, ja siihenkin ruokasooda auttaa. Samalla närästys lievittyy.

5. Nivelkivut kuriin

Laita puoli teelusikallista ruokasoodaa kolmeen desiin vettä. Juoma pitäisi ottaa kahden tunnin välein neljä kertaa päivässä kolmen päivän ajan. Jos olet vähäsuolaisella ruokavaliolla, ei ohjetta välttämättä kannata noudattaa.

6. Nenä auki
Alkutalven aikana monet kamppailevat tukkoisen nenän saamiseksi auki. Ei tarvitse lähteä edes apteekkiin asti, sillä vaivaan on olemassa hyvä kotikonsti. Keitä vettä ja lisää siihen teelusikallinen ruokasoodaa. Jos sekään ei auta, voi liuosta tiputtaa sieraimiin pari tippaa. Kannattaa kuitenkin ensin antaa kiehuvan veden jäähtyä...

7. Potkua palautumiseen

Hikoillessa kehosta poistuu ihon läpi tärkeitä mineraalisuoloja. Ei muuta kuin ruokasoodaa veden tai palautusjuoman joukkoon, niin systeemisi palautuu nopeammin.

8. Korvat puhtaaksi
Korviin kerääntyy joskus ikävää vahaa, eli niin sanottua ”vaikkua”. Kun huuhtelee korvat säännöllisesti ruokasoodan ja veden sekoituksella, korvat pysyvät puhtaana ja kuulet paremmin mitä kumppanisi ja työkaverisi yrittävät sinulle sanoa.

9. Jalkasienestä eroon
Jalkasieni on kiusallinen vaiva. Tehohoito on helppo tehdä. Ruokasoodatahna on taas avaintekijä. Hiero sitä 15 minuuttia jalkoihin aamulla, käy suihkussa ja kuivaa jalat. Ripottele lisäksi ruokasoodaa jauheena jaloille ja kenkiin. Kun jaksaa tätä viikon verran, vaiva on hoidettu.

10. Pistot kivuttomiksi
Hyönteistenpistot saa nopeasti kivuttomaksi, kun panee nokareen ruokasoodaa laastarin alle. Kun kipu alkaa helpottaa, kannattaa poistaa laastari. Sama kikka puree ameeban tai meritähden puremiin.

11. Kutina kuriin
Iho voi kutista monesta eri syystä. Yksi keino on ruokasoodatahna, mutta esimerkiksi kylpyveteen voi lisätä ruokasoodaa.
Jos aurinko on polttanut ihoa, ruokasoodakylpy tuo siihenkin apua.

12. Pika-apu palovammoihin
Laita kulho täyteen jäävettä ja sekoita joukkoon ruokasoodaa. Kasta kangas vedessä ja painele palaneelle iholle.

Keksitkö muita käyttötarkoituksia ruokasoodalle? Keskustele!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt