Tee itse raikasta jäätelöä - neljä eri makua!

Julkaistu:

Resepti
Jäätelö on hyvää. Kaikki jäätelöt eivät ole kuitenkaan tasavertaisia, vaan omatekoisessa jäätelössä on vain sitä jotakin.
Vihdoinkin olemme saaneet nauttia auringonsäteistä ja lämmöstä. Sade on ainakin hetkeksi väistynyt ja saamme nauttia Suomen kauniista kesästä. Minulle kesään kuuluvat ehdottomasti mahtavat tuoreet marjat, mehukkaat hedelmät ja tietysti jäätelöt.



Kototekoisessa jäätelössä tiedät, mitä syöt, nautit puhtaista mauista ja voit tehdä siitä juuri sellaista kuin haluat. Omassa tapauksessani se on maidoton, ilman prosessoituja sokereita ja luonnon raaka-aineista valmistettu. Jäätelö, jota voi hyvin nauttia vaikkapa kuumana kesäaamuna brunssin yhteydessä, välipalana, iltapalana tai ihan milloin vain.



Toivoisin että omistaisin hyvän jäätelökoneen, mutta en ole vielä sellaista hankkinut. Tekeminen onnistuu kuitenkin ilman jäätelökonettakin, monitoimikonetta tai tehosekoitinta käyttäen. Tänään jaan teille muutaman helpon jäätelövaihtoehdon, jotka ovat vieneet minun kieleni mennessään. Lisäksi ne sopivat monille allergikoille, joten niitä on mukava tarjoilla myös kesävieraille.



Avokado-mansikkajäätelö

Raaka-aineet:
3 kypsää avokadoa
1 dl hunajaa
½ dl tuorepuristettua sitruuna- tai limettimehua
1 kypsä banaani
2 dl vettä, kookosmaitoa tai muuta mieleistä maitoa
1 tl vaniljaa (ei välttämätön)
2 dl tuoreita mansikoita paloiteltuna

Kuori avokadot ja poista niistä kivet, sekä paloittele. Laita palat monitoimikoneeseen ja lisää loput raaka-aineet mansikoita lukuun ottamatta.

Prosessoi kunnes massa on tasainen. Maista ja muokkaa tarvittaessa makua.

Laita massa jäätelökoneeseen ja toimi käyttöohjeen mukaan. TAI laita massa metallikulhossa pakastimeen ja sekoita sitä noin puolen tunnin välein. Yleensä noin 3 sekoituskertaa riittää. Sekoituksen voit tehdä käsin, mutta parasta tulee kun sekoitat sähkövatkaimella.
Kun seos on kiinteää ja kuohkeaa, kääntele mansikanpalat varoen joukkoon.

Nauti jäätelö heti pehmeänä tai laita se vielä pakastimeen noin 1–2 tunniksi.


(Ohje Raakaa ja Makeaa -kirjastani)

 



Limetti-kookospuikot

4 dl kookoskermaa
½ iso tai yksi pieni kokonainen avokado
1 luomulaatuisen limetin raastettu kuori
3–4 tl limetin mehua
½ dl kookosrouhetta
2–3 rkl mietoa hunajaa tai muuta makeuttajaa


Sekoita kaikki raaka-aineet joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.

Kaada jäätelömuotteihin ja laita pakastimeen yön yli.


 



Banaani-raakasuklaajäätelö


5 kypsää banaania paloiteltuina ja jäisinä
4 rkl raakakaakaojauhetta
3–5 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljajauhetta
3 dl cashew-, manteli- tai kookosmaitoa
Koristeluun mintunlehtiä tai kaakaopavun paloja (nibsejä)

Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Sekoita kunnes massa on tasaista ja kuohkeaa.

Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa. Halutessasi voit laittaa mukaan myös inkiväärijauhetta (noin 1 tl), joka toimii mausteena upeasti tässä jäätelössä.

Syö heti pehmytjäätelönä, laita jäätelökoneeseen tai metalli/lasikulhoon pakastimeen jähmettymään.

Ripottele päälle halutessasi kaakaopavun paloja ja mintunlehtiä.
Nauti.


(Raakaa ja Makeaa -kirjastani)

 



Appelsiinipuikot

2 dl manteli- tai kookosmaitoa
½ appelsiini kuorittuna
½ appelsiini kuorittuna ja paloiteltuna (lisätään lopuksi jäätelön sekaan)
1–2 rkl hunajaa tai muuta mieleistä makeuttajaa
1 tl vaniljaa
Appelsiiniuutetta muutama tippa maun mukaan tai voit käyttää myös raastettua luomulaatuisen appelsiinin kuorta.
1 rkl kookosöljyä

Kuori appelsiini, jaa puoliksi. Poista siemenet.
Jätä toinen puolikas sivuun ja laita toinen puolikas loppujen raaka-aineiden kera tehosekoittimeen.

Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.
Laita jäätelömuotteihin appelsiinin paloja ja kaada jäätelömassaa päälle.

Laita vuorokaudeksi pakkaseen. Voit tehdä raakasuklaakuorrutteen kastamalla jäätelön sulaan raakasuklaaseen.


Voit käydä katsomassa muita reseptejä sekä videon, jossa valmistan helppoa ja herkullista mangojäätelöä blogistani täältä!

Kuvat Karita Tykkä ja Ulla-Maija Lähteenmäki

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt