Masennuksen hoitoon löytyi yllättävä keino

Leppoisakin kävely lievittää masennusoireita.

19.4.2012 15:13

Tuoreen skotlantilaistutkimuksen mukaan reippaalla kävelyllä on osoitettu olevan vaikutusta masennuksen torjunnassa, kertoo BBC. Voimakkaan fyysisen rasituksen on jo aiemmin osoitettu vähentävän masennusoireita, mutta vähemmän rasittavan liikunnan merkitys on ollut hämärän peitossa.

Skotlantilaisessa Mielenterveys ja Liikunta -lehdessä julkaistussa artikkelissa The University of Stirling -yliopiston tutkijat osoittivat lievänkin kävelyn olevan tehokas keino masennuksen hoidossa.

Kävelyn edut hoitomenetelmänä ovat kiistattomat. Kävelystä ei aiheudu taloudellisia kustannuksia, ja se on jokaisen ihmisen helppo sisällyttää päivittäiseen elämään, artikkelin kirjoittajat totesivat BBC:ssä. Mielenterveyden tutkimiseen erikoistunut professori Jouko Lönnqvist Kansanterveyslaitokselta myöntää kävelyllä olevan vaikutusta lievän masennuksen hoidossa, mutta hän toteaa tutkimustulosten olevan kokonaisuutena liioiteltuja.

-Mikäli kyseessä on vaikea tai keskivaikea masennus, ei kävely tai liikunta riitä lääkkeeksi. Tarvitaan monipuolisempaa hoitoa, lääkehoitoa ja psykoterapiaa, Lönnqvist linjaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?