Kohti kesäkuntoa – näin hommaat kilon lihasta kuukaudessa!

Aikaa kropan muokkaamiseen kotleettisesta atleettiseksi on vielä mukavasti ennen kesää.

Kehittävä harjoittelu vaatii itsensä haastamista! Lisää painoa säännöllisesti. Kesään mennessä voit odottaa liikkeestä riippuen 30–100 prosenttia kasvua treenipainoissasi.

Lomakausi on noin neljän kuukauden päässä. Kesällä vaatteet vähenevät, ja uimarannalla, terassilla tai lomamatkalla olisi mukava olla kunnon kuosissa. Aikaa kropan muokkaamiseen kotleettisesta atleettiseksi on vielä mukavasti. Kun laitat hihat heilumaan, saat uskomattoman paljon aikaan – ja treeniäkin tarvitaan vain pari kolme tuntia viikossa!

Lihasmassa kasvaa jopa kilon kuukaudessa!

Treenin alkuvaiheessa SuomiMiestä palkitaan jokaisesta salitreenistä noin 60 grammalla lihasmassa. Jos SuomiMies kampeaa itsensä salille kolme kertaa viikossa, on hänellä kropassaan lomakauden alkaessa kolmisen kiloa uutta, raavasta lihaa!

Lihasmassan kasvu alkaa heti

Aikaisemmin uskottiin, että kuntosalitreeni parantaa harjoittelun alkuvaiheessa lähinnä hermotusta eli kykyä laittaa olemassa oleva lihasmassa töihin tehokkaammin. Hermotus kyllä paranee alussa tehokkaasti, mutta lihasmassan kasvu alkaa heti. Esimerkiksi reisilihasten lihassoluissa voidaan havaita pientä kasvua jo kahden treenin jälkeen.

Lihasten kasvattaminen ja rasvanpoltto onnistuu samaan aikaan

Usein sanotaan, että lihasmassan kasvatus vaatii myös hieman mahan kasvattamista, joka pitää sitten sulatella myöhemmin pois. Onneksi aloittelijalla ei ole tätä ongelmaan. Lihasmassa nimittäin kasvaa tehokkaasti myös silloin, kun syömisiä hiukan tarkkaillaan. Jos SuomiMies aloittaa pienen ruokaremontit kesää varten, voi hän silti kasvattaa lihasmassaansa lähes yhtä tehokkaasti kuin kaverinsa, joka kasvattaa pattia pitsalla ja hampurilaisilla. Kuvittelepa, miltä kroppa näyttää, jos siitä sulattaa kesään mennessä 3 kiloa silavaa ja tilalle tulee saman verran lihasta! Aika houkutteleva diili. Sitten käytännön toteutukseen.

SuomiMiehen ohjeet rautaiseen kesäkuntoon

Kropanmuokkaukseen ei tarvita mitään ihmekonsteja. Tarvitset vain säännöllistä ja nousujohteista treeniä näillä tutkitusti toimivilla treeniperiaatteilla:

•    Harjoittele kuntosalilla 2–3 kertaa viikossa. Kerran viikossa on liian vähän, 2 kertaa on hyvä, 3 kertaa on vielä vähän parempi

•    Treenaa koko kroppa kerralla. Aloittelijan ei ole mitään järkeä jakaa kuntosaliohjelmaa osiin. Se hidastaa kehittymistä.

•    Tee ohjelmassa 8–10 liikettä eri puolille kroppaa.

•    Tee jokaista liikettä 2–3 sarjaa.

•    Tee ensimmäiset 2 kuukautta 10–12 toiston sarjoja ja toiset 2 kuukautta 6–8 toiston sarjoja.

•    Lepää sarjojen välissä noin 1,5 minuuttia.

•    Lisää painoja heti kun se on mahdollista

•    Nauti proteiini-hiilihydraattijuomaa ennen ja jälkeen treenin. Voit ostaa valmiita palautumisjuomia, mutta 4–5 dl maitoa ennen ja jälkeen treenin toimii sekin mainiosti.

Pala kasvaa yllättävän nopeasti, mutta se vaatii säännöllistä treeniä!

Treenaa koko kroppa kerralla, 8–10 liikettä eri lihasryhmille.

Atleetiksi kehittymistä tukee treenin ohella myös monipuolinen ravinto. Nauti treenin jälkeen vaikkapa puoli litraa maitoa ja hedelmä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?