Seksi - Hyvä ryhti on seksikästä! - Terveys - Ilta-Sanomat

Näin saat tervettä ryhtiä olemukseesi

Useimmille on tuttu tilanne, jossa hyväryhtinen ihminen valaisee olemuksellaan sisään tullessaan koko huoneen. Onko kyse pelkästään geneettisistä tekijöistä vai voiko ryhtiä parantaa harjoittelemalla? Mikä on ryhdin merkitys terveydelle?

Onko hyvä ryhti seksikästä? Brasilialainen malli Izabel Goulart on tottunut olemaan ihailun kohteena ja erityisesti hänen luontevaa ryhtiään kehutaan.­

15.2.2012 7:00

Hyvän ryhdin saavuttaminen on tärkeää varsinkin selkävaivojen hoidossa. Ryhti on hyvä, jos selkäranka on tasapainossa sivuilta ja takaa katsottuna.

Hyvä ryhti säilyy liikkuessa ja istuessa kuormittaen selkää mahdollisimman tasapuolisesti.

Entä onko hyvä ryhti tärkeä osa eroottista terveyttä ja jopa seksikästä olemusta? Muotimaailmassa ihaillaan erityisesti brasilialaisten mallien ryhtiä ja olemusta. Heistä kuuluisimpia on Izabel Goulart, joka kunnostatui mm. Sports Illustrated -lehden uimapukunumeron ja Victoria's Secret's -vaatemerkin kuvauksissa. Hyvä ryhti on tärkeä osa ihmisen ulkonäköä. Hyvä ryhti voi siis olla myös merkki terveydestä.

Mitkä lajit ovat parhaita ryhdin parantamisessa?

Ryhtiä voidaan parantaa tekemällä lihasharjoituksia ja venytyksiä.  Muutamat menetelmät huomioivat erityisesti terveen ryhdin merkityksen.

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämän kuntoilumenetelmä, jossa korostuvat kehon keskustan lihasten löytäminen ja voimistaminen. Tämä on perusta raajojen liikkeelle ja hyvälle ryhdille

Yksi varteenotettava laji, joka keskittyy mm. hyvään ryhtiin on Alexander-tekniikka. Alexander-tekniikan mukaan pään tasapaino suhteessa kehoon määrää suureksi osaksi hyvän ryhdin.

Marja Putkiston kehittämä Method Putkisto on kansainvälisesti arvostettu syvävenytys- ja kehonhallinta-tekniikka, joka parantaa kehon kokonaisvaltaista tasapainoa ja lisää oman kehon tuntemusta.

Lajin nimi ei ole tärkeintä. Pääasia on säännöllinen harjoittelu. Rintakehän lihasten venytys parantaa lihastasapainoa. Monen istumatyötä tekevän yläkeho lysähtää etukenoon selkärangan varaan.

Kehon etuosan eli lantion etuosan ja liikkuvan rintakehän pitäisi kannatella vartaloa eteenpäin ja ylöspäin yhdessä vahvojen jalka- ja pakaralihasten kanssa. Jokainen istumatyötä tekevä kärsii ajoittain selkäkivuista. Oikeilla venytyksillä ja lihasvoimaa parantamalla vaivoja voi vähentää. Lähteet: Suomen Alexander-tekniikan opettajat, Suomen Pilates yhdistysBackpaineurope.org

Onko hyvä ryhti seksikästä? Brasilialainen malli Izabel Goulart on tottunut olemaan ihailun kohteena ja erityisesti hänen luontevaa ryhtiään kehutaan.­

Izabel Goulartin ryhtiä kehutaan.­

Izabel Goulart.­

Izabel Goulart.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?