Terveys

Ammattitaidoton joogaopettaja voi olla vaaraksi

Julkaistu:

Oletko koskaan harrastanut joogaa? Tiesitkö, että ammattitaidottoman joogaopettajan opeissa voi joogasta tulla vaarallista.
Jooga on tunnetusti monimuotoista urheilua ja siitä on monia eri versioita. Joogaa voi myös harrastaa nykyään lähes missä vaan. Mutta tietämättömät ja ammattitaidottomat joogaopettajat voivat ehkä tehdä hyödyllisestä liikuntahetkestäsi vaarallisen, kertoo CNN.com.

New York Times-lehden tieteen toimittajan William J. Broadin mukaan yleisetkin jooga-asennot saattavat aiheuttaa vaarallisia tilanteita, kuten hermostovaurioita, ruston repeämisiä ja jopa halvauksia – jos niitä tekee väärin.

Broadin joogaa käsittelevässä kirjassa huomautetaan myös, että joogaohjaajilta ei yleensä vaaditaan minkäänlaisia tutkintoja. Tämä johtaa juurensa lajin alkulähteiltä, jossa joogaa arvostetaan juuri sen hierarkiamattomuuden takia. Kuitenkin vuonna 1999 yhdysvalloissa perustettiiin Yoga Alliance-niminen joogaopettajien yhteisö, jonka tarkoituksena on saada joogan harjoittamiseen ja sen opettamiseen tiettyjä standardeja.

Yhdysvaltalaisen Yoga Alliancen koulutukseen liittyy 200-500 tuntia koulutusta laidasta laitaan. Kuitenkaan yhdistyksen ei ole tarkoitus kouluttaa joogaopettajista –eli joogeista - toistensa kopioita. Osa koulutuksesta perehtyy joogan oikeisiin tekniikoihin, mikä nimenomaan vähentää vaaran mahdollisuuksia joogatunneilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomessa on toiminut vuodesta 1967 lähtien Suomen Joogaliitto ry, joka jakautuu erillisiin joogayhdistyksiin ympäri maata. Joogaliiton tarkoitus on sama kuin Yhdysvaltalaisella Yoga Alliancella – parantaa joogien osaamista ja vähentää asiantuntemattomien joogien aiheuttamia välillisiä ongelmia.

Kannattaa siis olla varma, kenen oppeja kuuntelet, sillä joka koulutuskeskuksen joogi ei välttämättä ole täysin koulutettu.

Lähde: Kimallus.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt