SuomiMiehen köysitreeni

SuomiMiehen äijäilytreeni jatkuu köysiharjoittelun parissa.

Rummutus on mainio aloitusliike köysitreeniin. Kädet lämpenevät ja köyden käsittely tulee tutuksi.

23.1.2012 7:00

Nyt emme kiipeile voimistelusalin kattoon, vaan annamme raskaalle köydelle kyytiä vaikkapa autotallissa. Tällä treenillä kulutat saunakaljojen kalorit ja vahvistat koko kropan lihaksia kertaheitolla. Tässä tykötarpeet

Katsasta ensin autotallin nurkat. Jos sieltä löytyy 10–12 metriä pitkä ja 4–5 senttiä paksu köysi, hyvä niin. Jos ei, marssi hyvin varustettuun rautakauppaan ja osta sieltä sellainen muutamalla kympillä. Hamppuköysi sopii tarkoitukseen erittäin hyvin.

Katso seuraavaksi sopiva paikka, johon saat köyden kiinni. Se voit vetää sen vaikkapa tukevan tolpan tai raskaan kaapin jalan ympäri. Köyden päihin kannattaa vetää 15–20 senttiä pitävää urheiluteippiä. Nyt SuomiMies on valmis antamaan köydelle kyytiä.

1. Rummutus köydellä

Vedä köydet lähes suoriksi ja asetu hartian levyiseen haara-asentoon. Koukista hieman polviasi. Ala nyt tehdä nopeita, rytmikkäitä laineita köyteen rummutusta muistuttavalla liikkeellä. Vain kätesi liikkuvat tässä liikkeessä. Liike tuntuu käsissä, koko matkalla olkapäästä kämmeniin.

2. Laineet köydellä

Vedä köydet lähes suoriksi ja asetu hartian levyiseen haara-asentoon. Koukista hieman polviasi. Nosta köydet ylös rivakalla, jaloista lähtevällä liikkeellä. Samalla nouset lähes varpailla. Paiskaa nyt köydet sääliä tuntemalla lattiaa kohti, mutta älä kuitenkaan päästä niistä irti. Liike muistuttaa sitä pakollista mattojen puistelua, paitsi että on kymmenen kertaa mukavampaa! Tämä liike koulii koko kropan takaosaa, kun nostat köysiä ylös. Maata kohti paiskattaessa töihin pääsevät erityisesti ylävartalo ja vatsalihakset.

3. Ympyrät köydellä

Aloitusasento on taas sama. Mutta nyt teemme köysillä puoliympyrän. Nosta köydet rivakasti ylös, kuten laineliikkeessä. Kun lähestyt yläasentoa, vie käsiä sivulle ja paiskaa ne alas sivuille. Nyt liike tuntuu huomattavasti enemmän olkapään lihaksissa. Kun olet tehnyt 10 toistoa, tee ympyrät toiseen suuntaan. Nosta nyt köydet puoliympyrässä sivuilta ja paiskaa ne suoraan maata kohti.

Treenaa näin

•    Tee liikkeet peräkkäin kiertoharjoitteluna. •    Lepää liikkeiden välissä 30–60 sekuntia. •    Toista kierto 3–4 kertaa. •    Treenaa 2–3 kertaa viikossa. •    Nopean ja napakan köysitreenin voit tehdä vaikkapa kävelylenkin päälle.

Köydentamppauksessa pääset purkamaan aggressioita!

Ympyrät vahvistavat tehokkaasti olkapään ja hartiaseudun lihaksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?