Insuliini saattaa hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä! - Terveys - Ilta-Sanomat

Hidastaako insuliini Alzheimerin taudin etenemistä?

Tuore yhdysvaltalainen pilottitutkimus antaa viitteitä, joiden mukaan insuliini saattaa hidastaa varhaisessa vaiheessa olevan Alzheimerin taudin etenemistä.

Elizabeth Cohen kertoo, että insuliini saattaa hidastaa varhaisessa vaiheessa olevan Alzheimerin taudin etenemistä.­

20.9.2011 10:31

Jo jonkin aikaa on ollut tiedossa, että diabetesta sairastavilla on kasvanut riski sairastua Alzheimerin tautiin. Tätä ikävää yhteyttä on alettu pohtia uudesta näkökulmasta. Tuoreen yhdysvaltalaisen pilottitutkimuksen mukaan insuliini saattaa hidastaa varhaisessa vaiheessa olevan Alzheimerin taudin etenemistä.

- Kyse on vasta yhdestä tutkimuksesta, johon osallistui 104 henkilöä, mutta rohkaisevia merkkejä saatiin. Mukana oli 104 potilasta, jotka kärsivät muistiongelmista. Insuliinia nenäsuihkeina saaneiden koehenkilöiden tulokset muistitesteissä paranivat, CNN:n lääketieteellinen kirjeenvaihtaja Elizabeth Cohen kertoo tuoreella videolla.

Hän kuitenkin painottaa, että kyseessä on vasta yksi pilottitutkimus. Totuus asiasta selviää vasta laajemmissa tutkimuksissa.

- Jos insuliini ylipäätään vaikuttaa tautia hidastavasti, kestää pitkään ennen kuin hoito voidaan aloittaa, Cohen sanoo.

Alzheimerin tauti on aivoja rappeuttava etenevä muistisairaus. Se on yleisin dementiaa eli laaja-alaista henkisten kykyjen heikentymistä aiheuttava sairaus.

Tutkimuksen julkaisi ensimmäisenä Archives of Neurology.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?