Voivota rauhassa mies - Terveys - Ilta-Sanomat

Voivota rauhassa mies

Kun naisella on flunssa, hän niistää, ottaa särkylääkkeen ja jatkaa elämäänsä. Kun miehellä on flunssa, hän kaatuu puolikuolleena sohvalle, voivottelee kuin henki olisi kyseessä ja vaatii hoitoa ja huolenpitoa. Miesreaktio ei ehkä kuitenkaan ole vain turhaa valitusta.

Miehellä flunssa saattaa kaihertaa kroppaa enemmän kuin naisella, tutkimuksen mukaan.­

20.5.2009 6:10

Vaikka miesten taito kääntää tavallinen tukkoisuus flunssaksi ja pieni päänsärky migreeniksi on jo kauan ärsyttänyt vaimoja ja tyttöystäviä, he saattavat oikeasti olla kipeämpiä kuin naiset.

Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan tämä niin kutsuttu miesflunssa ei ehkä kuitenkaan ole pelkkä myytti, sillä miehet näyttäisivät olevan heikompi osapuoli mitä tulee immuunijärjestelmään. Daily Mailin uutisen mukaan ilmiön uskotaan johtuvan evoluutiosta, sillä terve naiskeho on ollut lisääntymisen edellytys.

Tutkijat huomasivat, että naisten immuunijärjestelmä on miehiä parempi estrogeeni-hormonin vuoksi. Hormoni tehostaa immuunijärjestelmää torjumalla tehokkaammin bakteerien ja muiden taudinaiheuttajien hyökkäyksiä.

- Tulokset osoittavat, että naisilla on tehokkaampi vastustuskyky tulehduksia vastaan kuin miehillä, tutkija Maya Saleh McGillin yliopistosta Montrealista selitti.

Vaikka tutkimus tehtiin hiirillä, tutkijat uskovat tulosten olevan samat ihmisillä. He toivovat tulosten antavan mahdollisuuden siihen, että miesten immuunijärjestelmää voitaisiin vahvistaa estrogeenipohjaisella lääkkeellä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?