Terveysriski - älä grillaa oluttölkkikanaa!

Julkaistu:

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Pirkko Kostamo on tyrmistynyt uudesta grillaustavasta.
Esimerkiksi netin ruokablogeissa on neuvottu pistelemään olut- tai siideritölkkiin reikiä ja asettamaan kokonainen broileri tölkin päälle. Sen jälkeen broileri laitetaan grilliin kypsymään.

- Netissä ja lehdissä olen nähnyt reseptejä näistä grillauksista, ja ne laittoivat kellot soimaan, Kostamo sanoo.

Kostamon mukaan pakkausmateriaalien ulkopinnat eivät saa olla kosketuksessa elintarvikkeiden kanssa ruokaa valmistettaessa, sillä pakkauksen kemikaalit saattavat siirtyä ruokaan.

- Pakkauksissa on muun muassa painoväriä ja lakkaa. Vielä kriittisemmäksi tilanteen tekevät grillin lämpö ja ruoan rasva, varmasti liukenee!

- Kyse on terveydelle haitallisista aineista, joita siirtyy ruokaan. En voi kuitenkaan suoralta kädeltä sanoa, aiheuttavatko ne syöpää tai geenimuutoksia. Kyse on pitkästä prosessista.

Oluttölkkigrillauksen vaaroista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Ota kantaa

Oletko kokeillut grillata oluttölkkikanaa?

En 92% Kyllä 8%
Ääniä yhteensä 17947

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt