Naiset huomio! - Tämän vuoksi naiseus kannattaa - Terveys - Ilta-Sanomat

Tämän vuoksi kannattaa olla nainen

Kuvituskuva
Julkaistu: 14.6.2011 10:19

Näiden seikkojen vuoksi on hyödyllisempää olla nainen.

Naisena oleminen ei ole aina helppoa. Kuukautiset, synnytys ja yllättävät mielialanvaihtelut voivat olla rankkoja kokemuksia, mutta on olemassa seikkoja, joiden takia naiseus voi olla hyödyllistä.

Parkinsonin tauti

University of Virginia School of Medicinen tutkijat analysoivat seitsemän eri tutkimuksen tuloksia ja huomasivat, että miehillä on 1,5-kertainen riski sairastua Parkinsonin tautiin kuin naisilla. Tämä voi johtua siitä, että estrogeeni suojelee naisia tältä hermostoa rappeuttavalta taudilta. Voi kuitenkin olla, että sairastuessaan naisilla voi olla enemmän oireita, kuten kroonista väsymystä, kuin miehillä.

Maksasyöpä

Naisilla on kolme kertaa pienempi riski sairastua maksasolukarsinoomaan, kaikkein yleisimpään maksasyöpään. Maksasyövästä kärsivät naiset myös elävät keskimäärin 5 kk pidempään kuin miehet.

Melanooma

Yhdysvalloissa vuonna 2010 diagnosoiduista melanoomapotilaista oli 57 prosenttia miehiä. Yksi syy tähän voi olla se, että naiset huolehtivan ihostaan miehiä enemmän, ja viettävät myös enemmän aikaa varjossa.

Barrettin ruokatorvi

Naisilla on puolet pienempi mahdollisuus sairastua Barrettin ruokatorveen, joka kehittyy kun vatsahapot vahingoittavat ruokatorven pintakudosta. Tämäkin tila saattaa johtua naisen sukuhormonin antamasta suojasta.

Pään ja kaulanalueen syöpä

Naisilla on kolme kertaa pienempi todennäköisyys sairastua pää ja kaulan alueen okasolusyöpiin. Cancer-lehdessä viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että estrogeeni ja progesteroni suojaavat naisia monilta eri syöviltä.

Lähde: My Health News Today

LUE: Kummat ovat terveempiä: miehet vastaan naiset? (Tohtori.fi) LUE: 5 asiaa, jotka miehen tulisi tietää naisesta (Huoltamo.com) LUE: Tällaisen naisen kanssa mies haluaa naimisiin – 5 ominaisuutta! (Kimallus.fi) LUE: Miksi mies pettää? Osa 1 (Kimallus.fi)

Tuoreimmat osastosta