Ruoan maku tärkeintä suomalaisille - Terveys - Ilta-Sanomat

Mitä suomalaiset miettivät aterioissaan eniten: terveellisyyttä, ravintosisältöä vai makua?

Terve.fi-sivuston toteuttaman Hyvinvointibarometri 2011 -tutkimuksen mukaan maku mietityttää suomalaisia ruokapöydässä eniten. Vasta sitten tulevat terveellisyys ja ravintosisältö.

20.5.2011 21:52

Suomalaiset miettivät eniten syömiensä aterioiden makua. Tämä selviää Suomen johtavan hyvinvointimedia Terve.fi-sivustojen toteuttaman Hyvinvointibarometri 2011 –tutkimuksen tuloksista. Tutkimuksen mukaan maku pohdituttaa ihmisiä enemmän kuin esimerkiksi ruoan ravintosisältö, eettisyys tai sen terveellisyys.

Terve.fi-sivustojen toteuttamaan Hyvinvointibarometri 2011 –tutkimukseen osallistui kaiken kaikkiaan lähes 7000 ihmistä.  

Maku ennen kaikkea – sitten vasta mietitään terveellisyyttä!

Hyvinvointibarometrin mukaan enemmistö ihmisistä miettii aterioiden makua päivittäin tai lähes päivittäin. Sekä miehillä että naisilla aterian maku pyörii useimmin mielessä, tosin naisille ruoan maku on tutkimuksen perusteella hieman tärkeämpää kuin miehille.

Toiseksi eniten aterioissa mietityttävät terveydelliset seikat. Aterioiden terveellisyyttä tutkimukseen osallistuneista joka päivä tai lähes päivittäin miettii noin kaksi kolmasosaa. Naisissa ruoan terveellisyys herätti enemmän ajatuksia kuin miehissä.

Kolmanneksi useimmin suomalaisia mietityttää ruoan ravintosisältö. Myös tässä asiassa naiset näyttävät uhraavan enemmän ajatuksia, sillä miehistä ”vain” noin puolet ajattelee ruoan ravintosisältöä päivittäin tai lähes päivittäin, kun naisissa aihe pyörii mielessä huomattavasti useammin.

Hyvinvointibarometri 2011 –tutkimuksen mukaan ruoan maku, terveellisyys ja ravintosisältö ovat aterioissa eniten mielenkiintoa herättäviä asioita. Näiden kolmen asian taakse jäivät tutkimuksessa ruoan eettisyys ja alkuperä.

Mikä Hyvinvointibarometri 2011?

Suomen johtava hyvinvointimedia Terve.fi-sivustot selvitti suomalaisten hyvinvointia ja siihen asennoitumista Miten Suomi voi? – Kansallinen Hyvinvointibarometri 2011 –kyselytutkimuksen avulla.

Hyvinvointibarometri 2011 -kyselytutkimus toteutettiin huhtikuun aikana useissa eri verkkomedioissa, ja siihen vastasi kaikkiaan 6670 suomalaista. Heistä naisia oli 5332 ja miehiä 1262.

Lähde ja lisää tietoa ravinnosta: Tohtori.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?