Näin vesi vaikuttaa sinuun

Vesi on kaikkein tarkein ravinteemme ja ilman sitä elimistö kuivuu.

12.3.2011 8:23

Kehomme koostuu 60-70-prosenttisesti vedestä ja vesi on osana käytännössä kaikissa ruumiintoiminnoissa. Se pitää veren virtaamassa, ihon terveenä ja silmät kosteina. Vesi on kaikkein tarkein ravinteemme ja ilman sitä elimistö kuivuu. Mutta jos joka paikassa on saatavissa puhdasta vettä, ei tarvitse miettiä nestehukkaa. Voimme mieluummin miettiä sitä, mitä hyötyjä vedestä on.

1. Painonpudotus

Men's Fitnessin mukaan puolen litran vesituopillisen juomisen jälkeen ruoansulatusjärjestelmä toimii 30 prosenttia vauhdikkaammin. Lisäksi, jos henkilö lisää vedenjuontia 1,5 litralla päivässä, hän polttaa noin 17400 kaloria enemmän vuodessa. Se tarkoittaa noin kahta ja puolta kiloa - pelkästään vettä juomalla.

2. Pään sisäinen selvyys

Nestehukka aiheuttaa sekavuutta, vähentää valppautta ja huonontaa lähimuistia. Jopa 1-2 prosentin lievä nestehukka vaikuttaa negatiivisesti kognitiiviseen suorittamiseen. Kannattaa siis juoda vettä, ja aivosi pysyvät virkeinä.

3. Paremmat tulokset salilla

Salilla käynti ei tuota tuloksia? Voi olla, että saat syyttää asiasta veden puutetta. Jos et nesteytä itseäsi hyvin, suoriudut harjoitteista huonommin. Koska lihakset ovat 80-prosenttisesti vettä, nestehukka tarkoittaa ravinteiden liikkumisen hidastumista ja vielä hitaampaa palautumista. Vesi myös pitää nivelet voidelluina, joten vältät myös loukkaantumisia juomalla.

4. Ulkonäkö

Vaikka vesi ei olekaan mikään maaginen nuoruudenlähde, se kuitenkin auttaa sinua pitämään ulkonäkösi hyvänä. Se pitää ihon ja huulet kosteana. Lisäksi vesi on suun puhtaanapitonesteen eli syljen pääraaka-aine, joten runsas veden juominen pitää suunkin paremmassa kunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?