Nämä merkit paljastavat lapsen olevan lahjakas - Terveys - Ilta-Sanomat

Nämä merkit paljastavat lapsen olevan lahjakas

Lapsen lahjakkuuden tunnistamiseen on olemassa tiettyjä tunnusmerkkejä. Kaikki lapset ovat erilaisia ja hyviä eri asioissa. Useimmat vanhemmat ajattelevatkin omien lasten olevan jollain tavalla lahjakkaita.

Lapsen lahjakkuuden tunnistamiseen on olemassa tiettyjä tunnusmerkkejä.­

29.11.2009 8:32

Mitä lahjakkuus sitten on? Lahjakkuus tai luovuus on ominaisuus, jota kaikissa meissä on luonnostaan. Sitä on monenlaista: muun muassa kielellistä, musikaalista ja matemaattista, vain osa mainitakseni.

Näin tunnistat lahjakkuuden

Miten lahjakkaan lapsen tunnistaa? Babycenter.com-verkkosivusto on listannut erilaisia 5-8-vuotiailla lapsilla ilmeneviä merkkejä, jotka kielivät lahjakkuudesta.

- Abstrakti ajattelukyky. Lapsi kykenee puhumaan ja selittämään monimutkaisista asioista, kuten uskonnoista, etiikasta ja moraalista.- Lapsella on tietty kyky. Lapsi hallitsee esimerkiksi päässälaskua jo ennen kuin niitä on opetettu koulussa, tai hän voi omata ikäisekseen suuren sanavaraston.- Lapsi on johtaja ja organisoija toisten lasten kanssa leikkiessä.- Lapsi suoriutuu hyvin akateemisilla osaamisalueilla. Suoriutuu tehtävistä, joita opetetaan pari vuotta vanhemmille oppilaille.- Lapsi on luova.- Lapsi suosii vanhempien lasten ja aikuisten seuraa.- Lapsi muistaa ja osaa hyödyntää tietoa helposti.

Meillä kaikilla on täysipainoiset mahdollisuudet ja kyvyt kehittää taipumuksiamme niin, että piilevät lahjamme tulevat esille. Kiinnittämällä huomiota oikeisiin asioihin lasta voidaan auttaa saamaan kiinni omasta erityisyydestään ja omista taipumuksistaan. Ympäristö vaikuttaa luovuuden kehittymiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?