Miten saat lapsesi nukkumaan? - Terveys - Ilta-Sanomat

Miten saat lapsesi nukkumaan?

Julkaistu: 28.7.2009 6:29

Miten saa lapsen nukkumaan yöt hyvin? Vastaus on yksinkertainen: antaa lapsen juosta päivällä niin paljon kuin hän vain jaksaa. Tuore tutkimus on nyt vahvistanut tämän asian, joka on tainnut olla jokaisen vanhemmat tiedossa jo pitkään.

BBC Newsin uutisoiman tutkimuksen mukaan jokainen tunti, jonka lapsi istuu paikoillaan, tarkoittaa kolmea lisäminuuttia valveillaoloaikaan, eli lapsella kestää kolme minuuttia kauemmin nukahtaa. Sillä, mitä lapsi teki istuessaan, ei tutkimuksen mukaan ollut mitään väliä.

Tutkimukseen osallistui 519 lasta. Suurin osa lapsista nukahti kolmen vartin sisällä ja keskimääräinen nukahtamisaika oli 26 minuuttia.

Lapset, jotka olivat aktiivisempia päivällä, nukahtivat tyypillisesti nopeammin illalla. Tutkimuksen mukaan nopeasti nukahtavat lapset myös nukkuivat yleisesti pidempään.

Tämä tutkimus korostaa fyysisen aktiivisuuden tärkeyttä lapsilla, mutta ei vain kunnon, sydämen terveyden tai painonhallinnan, vaan myös unen kannalta, tutkijat kirjoittivat.

Tutkijat myös korostivat, että ennen lapsen nukkumaanmenoa tulisi viettää rauhoittumisaikaa, jolloin toistuvat tutut rutiinit, kuten esimerkiksi kylpy.

Tuoreimmat osastosta