Lapselle kannattaa hankkia lemmikki - lue miksi - Terveys - Ilta-Sanomat

Lapselle kannattaa hankkia lemmikki - lue miksi

Lemmikeistä huolehtiminen opettaa lasta kunnioittamaan eläimiä ja parantamaan omaa itsetuntoa, kirjoittaa Everydayhealth.com-sivusto.

Lemmikin hankinta voi autta lasta toipumaan sairauksista.­

1.7.2010 13:10

Koirat ja muut lemmikit voivat auttaa lapsia selviytymään monista sairauksista, kuten masennuksesta, tunne-elämän ongelmista ja jopa huonosta vastustuskyvystä.

Lemmikin pitäminen on myös hyvä keino ehkäistä terveiden lasten allergioiden kehittymistä, painon nousua tai eristäytymistä muista lapsista. Lisäksi lemmikit voivat opettaa lapsille empatiaa ja myötätuntoa.

On havaittu, että perheissä, joissa on koira, on perinteisemmät arvot, paremmat akateemiset saavutukset ja niissä vanhempia kunnioitetaan enemmän.

Stressin lievittäjä

Mikä eläimistä sitten tekee niin erityisiä lapsille? Asiantuntijoiden mukaan syy on lemmikkien kyvyssä vähentää stressiä, koska ne tarjoavat varauksetonta kiintymystä ja rakkautta.

Eräässä kyselyssä 70 prosenttia perheistä kertoi, että heidän onnellisuutensa ja hauskuutensa kasvoi, kun he ottivat lemmikin. Lisäksi koiran läsnäolon lapsen lääkärintarkastuksessa tai hammaslääkärissä on havaittu vähentävän lapsen stressiä ja ahdistusta.

Lemmikin omistajilla vähemmän allergioita

Vastoin yleistä luuloa lemmikin kanssa kasvavilla lapsilla voi olla vähemmän allergioita kuin niillä, jotka kasvavat ilman eläintä elämässään.

Altistuminen eläimille varhaisessa vaiheessa auttaa vahvistamaan vastustuskykyä. Päinvastainen reaktio saattaa syntyä perheissä, joissa lapset kasvatetaan liioitellun hygieenisessä ympäristössä.

Jos lapset pidetään poissa eläinten luota siinä pelossa, että he sairastuvat niistä, heille saattaakin kehittyä allergioita. Tämä johtuu siitä, ettei heille ole kehittynyt riittävää vastustuskykyä astmaa ja allergista nuhaa vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?