Työpaikkaruokailu - 3 vinkkiä tervelliseen syömiseen! - Terveys - Ilta-Sanomat

Syö oikein työpäivinä - 3 vinkkiä terveelliseen työpaikkaruokailuun

Harva jaksaa tehdä töitä päivän syömättä. Silti usein työpaikoilla näkee syötävän milloin mitäkin välipaloiksikin rinnastettavia sapuskoja, joiden ravintoarvot ovat heikohkoja.

Työpaikkaruokailu on tärkeää, sillä työpäivä jatkuu usein pitkälle lounaan jälkeen.­

1.9.2010 6:07

Samalla tavalla kuin riittävät yöunet auttavat jaksamaan töissä, myös ruoalla on suuri merkitys työtehon ylläpidossa.

Useimmat meistä viettävät jopa kolmasosan vuorokaudesta työpaikalla - suurin piirtein saman verran kuin kotona hereillä - joten työpaikkaruokailuun pitäisi panostaa vähintään saman verran kuin kotiruokaankin.

1. Syö aina ennen työvuoroa, oli se sitten aamupala tai iltapala riippuen töiden alkamisajankohdasta. Aamupala etenkin on päivän tärkein ateria, josta saat energiaa koko tulevaksi päiväksi. Kunnon aamupala takaa myös sen, ettei lounastunnilla ole ylenpalttisen nälkäinen ja ahmi ruokaa liikaa.

2. Tee omat eväät. Kun saat valita ruoat rauhassa kotonasi, tulee mukaan otettua helposti terveellisempiä ruokia, kuin jos lähdet ruokatunnilla ulos syömään, pahimmassa tapauksessa pikaruokaa. Ja säästät rahaa.

3. Älä panosta vain lounasruokaan. Työpäivä jatkuu usein pitkälle lounaan jälkeen. Monilla nälkä pääseekin yllättämään työpäivän viimeisinä tunteita, jolloin tekisi mieli napostella jotain pientä. Tiedosta tämä napostelun tarve ja hanki jotain purtavaa, mutta älä täytä itseäsi välipaloilla.

Lähteet: Tohtori.fi, ehow.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?