Aja parta oikein - säästy haavoilta

Parranajo on tarkkaa puuhaa ja se vaatii miehiltä kohtalaisen paljon aikaa. Useimmat meistä ovat opetelleet parranajon niin sanotusti kokeilemalla ja kantapään kautta - harva on säästynyt haavoilta ja verenvuodolta.

Partavaahto pehmentää ihon ennen ajamista.

15.9.2009 7:26

Parranajo kuuluu useimpien miesten päivittäisiin rutiineihin, joten on tärkeää opetella tekemään se kunnolla.

Mukavan parranajon kannalta on tärkeää noudattaa tiettyjä vaiheita, jotka takaavat tarkan lopputuloksen ilman kivuliaita haavoja. Miesten parranajoon keskittyvä sivusto Theartofshaving.com paljastaa parranajon neljä vaihetta, joiden avulla parta ajetaan oikein. Nämä vaiheet tulisi siis suorittaa jokaisen parranajokerran yhteydessä.

1. Valmistelut. Parranajo alkaa jo ennen leikkuuterän kosketusta ihoon. Parranajo tulisi aina suorittaa joko suihkun jälkeen tai sen aikana. Lämmin vesi aukaisee ihohuokoset ja pehmentää partakarvat. Ennen parranajoa olisi myös hyvä silloin tällöin kuoria iho.

2. Levitä vaahto. Levitä partavaahto. Paras tulos tulee sudilla. Partavaahdon tehtävänä on pehmentää partaa ja ehkäistä hiertymiä.

3. Leikkaus. Aja parta aina karvan kasvun myötäisesti. Älä siis aja vastakarvaan. Vastakarvaan ajamalla partakarvat kasvavat helposti ihon sisälle. Tarkasta ennen parranajoa, mihin suuntaan kaulalla olevat karvat kasvavat. Käytä vain hyviä partateriä. Vaihda riittävän ajoissa. Älä paina terää liikaa ajaessasi partaa, sillä se lisää ihon ärsytystä. Muista huuhdella terää välillä kuumassa vedessä.

4. Kosteutus. Käytä lopuksi alkoholitonta kosteusvoidetta tai after shave -tuotetta. Alkoholipitoiset tuotteet ärsyttävät ja kuivattavat ihoa parranajon jälkeen. Kosteusvoiteen tai after shaven tehtävä on rauhoittaa ja elvyttää ihoa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?