Tanskan 19-vuotias ihmenuori Holger Rune valtasi Stockholm Openin

Huippulupaava Rune nousee Stockholm Openin voiton jälkeen ATP-listalla sijalle 25.

Holger Runen lyönnit kulkivat erinomaiset Tukholmassa.

23.10.2022 21:04

Tanskan tennisihme Holger Rune, 19, valloitti Stockholm Openin ja kaatoi ykköseksi sijoitetun kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin 6–4, 6–4.

Runen esitys Tukholmassa oli pysäyttävä. Tsitsipas sai vain yhden murtopallon Runen syöttövuoroissa, ja jäi täysin osattomaksi.

– Oli uskomaton ottelu minulta, Rune sanoi ottelun jälkeen. Hän voitti uransa toisen ATP-turnauksen. Ensimmäinen tuli kesällä Münchenin massakentillä.

– Tiesin, että tulisi vaikea ottelu, mutta yritin vain pysyä ottelusuunnitelmassani. Oli pelattava parastani ja hyvä, että pystyin siihen, Rune sanoi.

– Olen superonnellinen.

Runen voitto Tukholmassa oli yllätys, mutta ei sentään ensimmäinen Tsitsipasia vastaan. Tanskan suuri tennistähti kaatoi Tsitsipasin Ranskan avointen neljännellä kierroksella viime kesänä.

Runen lyöntien voimasta jotain kertoo se, että hän paukutti peräti 20 läpilyöntiä, vaikka ottelu jäi näin lyhyeksi.

Holger Runen äidin Aneke Runen mukaan poika on puhunut aivan lapsesta saakka haluavansa olla jonain päivänä maailman ykköspelaaja. Aneke Rune sanoo, ettei kyse ole pelkästä puheesta vaan kaiken näkee pojan silmistä ja palosta.

Rune on yhtä aikaa loistava pelaaja ja erittäin tulisieluinen taistelija. Äiti seurasi poikaansa jokaiseen turnaukseen, kunnes yhdessä kisassa poika ajoi äitinsä pois katsomosta.

Viime kesänä kohistiin, kun Rune otti Ranskassa yhteen Norjan Casper Ruudin kanssa. Kumpi sätti kumpaa sai kaksi versiota, ja tennismaailmassa porisi.

Rune oli ATP-listalla sijalla 27 ennen Tukholmaa ja nousee voiton ansiosta kaksi pykälää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?