Katsomosta kajahtanut ruma huuto itketti supertähteä kesken ottelun – vaati päästä selittämään reaktionsa

Katsojan käytös toi Naomi Osakan mieleen Williamsin sisarusten kokeman törkeän kohtelun parinkymmenen vuoden takaa.

Naomi Osaka oli lohduton yleisöstä kuulemansa huudon jälkeen.

13.3.2022 20:33

Tenniksen supertähti Naomi Osaka murtui kyyneliin Indian Wellsin arvostetun tennisturnauksen toisen kierroksen ottelun aikana. Osakan ja Veronika Kudermetovan ottelu oli vasta alkanut, kun yleisöstä kajahti huuto, joka hätkähdytti 24-vuotiasta japanilaista pahasti.

– Naomi, olet surkea, tuntemattomaksi jäänyt yleisön jäsen huusi.

Selkeästi järkyttynyt Osaka murtui kentällä kyyneliin ja kävi seuraavan puolienvaihdon yhteydessä pitkän keskustelun turnauksen järjestäjien kanssa. Osaka oli pyytänyt ottelun tuomarilta Paula Vieira Souzalta mahdollisuutta puhutella yleisöä suoraan mikrofonin avulla. Pitkällisen keskustelun jälkeen WTA:n valvoja Claire Wood ei suostunut antamaan Osakalle puheenvuoroa kesken ottelun.

Suurin osa yleisöstä oli tapahtuneen jälkeen selkeästi Osakan puolella, mutta tämä hävisi ensimmäisen puhtaasti 0–6 ja toisenkin 4–6.

Ottelun jälkeen Osaka sai mahdollisuudensa puhua yleisölle.

– Ollakseni rehellinen, minulle on huudeltu aiemminkin, eikä se juuri häirinnyt minua. Mutta olen nähnyt videon Venuksesta ja Serenasta (Williamsin sisaruksista) joutumassa huutelun kohteeksi täällä. Jos ette ole nähneet sitä, teidän pitäisi. En tiedä miksi, mutta se jäi pyörimään päähäni. Yritän olla itkemättä, edelleen todella liikuttunut Osaka selitti.

Naomi Osaka puhutteli yleisöä liikuttuneena.

Osaka viittasi puheessaan vuoden 2001 tapahtumiin. Tuolloin turnauksen välierästä Serenaa vastaan loukkaantumisen takia vetäytynyt Venus ja sisarusten isä Richard Williams joutuivat rajujen buuausten kohteeksi, kun Serena Williams asteli pelaamaan loppuottelussa Kim Clijstersia vastaan.

Yleisö buuasi ja huuteli myös Serenalle läpi ottelun, jonka hän lopulta voitti. Richard Williams syytti myöhemmin yleisöä rasistisesta huutelusta, ja molemmat Williamsin sisarukset boikotoivat Indian Wellsin turnausta pitkälle toistakymmentä vuotta.

Osaka pelasi vasta kolmatta turnaustaan sitten viime vuoden syyskuun. Tuolloin hän jäi tauolle WTA-kiertueelta keskittyäkseen mielenterveytensä hoitamiseen. Nelinkertainen grand slam -voittaja on valahtanut maailmantilastossa jo sijalle 78.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?