Jelena Dokic avautui iljettävistä kommenteista: ”Lopettakaa kehoni pilkkaaminen”

Entinen tennistähti Jelena Dokic julkaisi painavan puheenvuoron Instagramissa.

Jelena Dokic kuvattuna ottelussa vuonna 2012. Nykyisin ex-tennistähti työskentelee tv-tehtävissä.

26.1. 12:58

Entinen tennistähti Jelena Dokic on saanut tarpeekseen ulkonäköään koskevista ikävistä kommenteista.

Nykyisin tv-asiantuntijana työskentelevä Dokic kertoo joutuneensa Australian avointen aikana törkyryöpyn kohteeksi. Hän ei hyväksy sitä, että hänen kehoaan arvostellaan ja häntä pilkataan lihavaksi.

– Lopettakaa jo! Tämä ei koske vain minua, vaan myös kaikkia muita, etenkin naisia, Dokic kirjoittaa Instagramissa.

Australialainen Dokic, 38, sanoo olleensa aina avoin puhuessaan paino-ongelmistaan ja mielenterveyshuolistaan.

– Mutta en häpeä kokoani.

– Teen jatkossakin töitä itseni eteen, mutta tavoitteeni ei ole parempi ulkonäkö, vaan parempi olo ja parempi terveys, Dokic kirjoitti.

Kroatialaisjuurinen Dokic nousi raketin lailla tennishuipulle vuosituhannen vaihteessa, jolloin hän oli vasta teini-ikäinen. 16-vuotiaana hän muun muassa päihitti maailmanlistan silloisen ykköspelaajan Martina Hingisin Wimbledonissa.

Ura maailman terävimmässä kärjessä jäi kuitenkin vain muutaman vuoden mittaiseksi. Dokic on myöhemmin kertonut, kuinka hänen isänsä ja valmentajansa Damir Dokic kohteli häntä kaltoin vuosien ajan.

Lue lisää: Isän hirmuiset teot tekivät tyttären elämästä painajaisen – ex-maailmantähti paljasti karmeita yksityiskohtia vuosia jatkuneesta piinastaan

Dokic on myös kertonut siitä, kuinka pitkään kestänyt piina runteli hänen mielenterveyttään ja syöksi hänet syvälle masennukseen sekä aiheutti syömishäiriöitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?