Jättikohussa taas uusi käänne! Novak Djokovicin viisumi peruttiin uudelleen Australiassa – BBC toi esiin kovat seuraukset

Novak Djokovicin viisumi Australiassa on peruttu, kertoo uutistoimisto Reuters.

Novak Djokovic kuvattuna harjoituksissa.

| Päivitetty

Australian viranomaiset ovat peruneet tennistähti Novak Djokovicin viisumin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Djokovic on maassa osallistuakseen tenniksen Australian avoimeen mestaruusturnaukseen.

Tämä on jo toinen kerta, kun Djokovicin viisumi perutaan. Hän sai sen kertaalleen takaisin oikeuskäsittelyn jälkeen maanantaina, mutta nyt tennistähden pelaaminen Australian avoimissa näyttää mahdottomalta.

Australian maahanmuutosta vastaava ministeri Alex Hawke perui Djokovicin viisumin, koska Australian hallituksen mukaan koronaa vastaan rokottamaton Djokovic voi aiheuttaa uhan yhteisölle.

Rokotuskielteisyytensä tunnustanut Djokovic on myöntänyt lipsuneensa koronamääräyksistä, eivätkä hänen maahantulodokumenttinsa tiedot pitäneet paikkaansa Australiassa.

Viisumin perumisella saattaa olla tennistähdelle kauaskantoisia seurauksia. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Djokovic ei voi saada uutta viisumia seuraavaan kolmeen vuoteen.

Djokovicin kolmen vuoden maahantulokielto voidaan kumota ainoastaan ”pakottavissa olosuhteissa, jotka vaikuttavat Australian intresseihin”, BBC:n tennistoimittaja Russell Fuller kirjoitti Twitterissä.

AUSTRALIAN avointen osanottajilta edellytetään kahta koronarokotetta, ellei pelaajalla ole lääketieteellistä erivapautta. Djokovic vetosi erivapauteen sillä perusteella, että oli saanut joulukuussa koronavirustartunnan.

Tartuntansa jälkeen Djokovic antoi haastattelun ranskalaiselle L'Equipe-lehdelle ja vetäytyi eristyksiin vasta sen jälkeen. Tätä Djokovic sanoi "ajattelemattomuudeksi".

Tennistähden mahdollista maasta karkottamista käsiteltiin melbournelaisessa oikeusistuimessa Suomen aikaan perjantai-iltapäivänä.

Djokovicin asianajaja pyysi asian käsittelyn lykkäämistä sunnuntaille, johon Austaralian hallituksen asianajaja suostui.

Näin ollen Australian hallitus ei myöskään aloita serbialaisen maastapoistomenettelyä.

Artikkelia ja sen otsikkoa päivitetty kello 10.28: Lisätty BBC:n esiin tuomat tiedot Djokovicin viisumiasioista.

Artikkelia päivitetty uudestaan kello 13.03: Lisätty tieto oikeuskäsittelyn siirtymisestä sunnuntaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?