Stefanos Tsitsipas kertoi mielipiteensä Novac Djokovicin käytöksestä. - Tennis - Ilta-Sanomat

Tähtipelaaja lataa kovaa tekstiä Novak Djokovicista – ”Omin säännöin”

Novak Djokovicin toimet eivät saa kiitosta kreikkalaistähdeltä.

Stefanos Tsitsipas kertoi mielipiteensä Novac Djokovicin käytöksestä.

13.1. 15:32

Tenniksen maailmanlistalla neljänneksi sijoitettu Kreikan Stefanos Tsitsipas ei ole ihastunut lajin tämänhetkisen ykköspelaajan Novak Djokovicin toimintaan Australiassa.

Rokotuskielteisyytensä tunnustanut Djokovic myöntää lipsuneensa koronamääräyksistä, eivätkä hänen maahantulodokumenttinsa tiedot pitäneet paikkaansa Australiassa.

Serbialainen Djokovic ei kertonut Australiaan saapuessaan totuutta kahden edellisviikon matkoistaan, mutta kuittasi tapahtuneen "agenttinsa tahattomana virheenä".

Tsitsipas ei niele Djokovicin selvityksiä.

–  Hän toimii ilmiselvästi omin säännöin ja tavalla, jota moni muu ei uskalla tehdä, Tsitsipas kommentoi Eurosportin mukaan maailmanlistan ykkösen toimintaa intialaiselle WION-kanavalle.

Tsitsipas piti Djokovicin toimintaa tuomittavana, koska miesten tenniksen kattojärjestö ATP oli tehnyt kaikille selväksi, millä ehdoilla Australiaan voi matkustaa ja osallistua kauden ensimmäiseen grand slam -turnaukseen Australian avoimiin.

Tsitsipas pahoitti mielensä myös sen takia, että mahtiosa pelaajista on hyväksynyt koronapandemian takia annetut määräykset.

– Sitten pieni vähemmistö pelaajista toimii toisin ja saa muut näyttämään hölmöiltä, Tsitsipas jatkoi.

Australian avointen osanottajilta edellytetään kahta koronarokotetta, ellei pelaajalla ole lääketieteellistä erivapautta. Djokovic vetosi erivapauteen sillä perusteella, että oli saanut joulukuussa koronavirustartunnan.

Tartuntansa jälkeen Djokovic antoi haastattelun ranskalaiselle L'Equipe-lehdelle ja vetäytyi eristyksiin vasta sen jälkeen. Tätä Djokovic sanoo "ajattelemattomuudeksi".

Tsitsipas kohtaa maanantaina alkavissa Australian avoimissa Ruotsin Mikael Ymerin turnauksen ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?