Novak Djokovic: Vankeustuomio uhkaa - Tennis - Ilta-Sanomat

Novak Djokovicia uhkaa jopa vankeustuomio Serbiassa koronarikkomuksen takia

Tennistähti Novak Djokovic on vaikeuksissa kotimaassaan.

Novak Djokovic kuvattiin harjoituksissa Melbournessa torstaina.

13.1. 13:59

Tennistähti Novak Djokovicia uhkaa rikostuomio kotimaassaan Serbiassa, uutisoi brittilehti The Guardian.

Djokovic on myöntänyt rikkoneensa Serbian tiukkaa koronaviruskaranteenilakia. Tästä voidaan tuomita pisimmillään kolmen vuoden vankeustuomioon, tosin juristien mukaan todennäköisin rangaistus on yhdyskuntapalvelu.

34-vuotias Djokovic on parhaillaan Australiassa, jossa hän valmistautuu maan avoimeen tennismestaruusturnaukseen.

Djokovic sai jäädä Australiaan oikeustaistelun jälkeen. Hänet meinattiin karkottaa maasta, koska hän ei ole ottanut maahantuloon vaadittavaa koronavirusrokotusta.

Oikeustaistelun aikana Djokovic kertoi antaneensa 16. joulukuuta positiivisen koronavirustestituloksen, josta hän sai omien sanojensa mukaan tiedon 17. joulukuuta. Siitä huolimatta hän meni 18. joulukuuta tenniskeskukseensa, jossa hän antoi kasvotusten haastattelun ranskalaisen urheilulehden L’Equipen toimittajalle ja oli lehden valokuvaussession tähtenä.

Djokovic myönsi Instagramissa tehneensä virheen, mutta selitti tekoaan sillä, ettei halunnut tuottaa pettymystä toimittajalle. Hän myös vakuutti käyttäneensä maskia ja pitäneensä turvaväliä haastattelun aikana.

Lue lisää: Djokovic antoi kasvotusten haastattelun, vaikka oli saanut edellisenä päivänä tietää korona­tartunnastaan – myöntää virhe­arvion

Guardianin mukaan Serbian pääministeri Ana Brnabic sanoi Djokovicin käytöksen olleen ”selvä sääntörikkomus”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?