Asianajaja paljasti uutta tietoa: Novak Djokovic sairasti koronan joulukuussa

Novak Djokovicin valitus käsitellään oikeudessa maanantaina.

Novak Djokovicin kohtalo selviää maanantaina.

8.1. 10:49

Melbourne

Tenniksen Australian avoimeen mestaruusturnaukseen pyrkivällä Novak Djokovicilla oli koronavirustartunta joulukuussa, hänen asianajajansa ilmoitti australialaiseen oikeusistuimeen jättämässään valituksessa serbipelaajan viisumin perumisesta. Valitus on määrä käsitellä oikeudessa maanantaina.

Djokovicin valituksen mukaan hän oli saanut positiivisen koronatestituloksen 16. joulukuuta 2021. Djokovic ja turnausjärjestäjät ilmoittivat alkuviikosta, että hän olisi saanut erivapauden osallistua turnaukseen, mutta Melbournen lentoasemalla hänen viisuminsa peruttiin.

Australian rajavalvontaviranomaiset sanoivat, ettei Djokovic pystynyt esittämään tarvittavia todistuksia päästäkseen maahan Melbournen lentokentällä, koska aiempi koronatartunta ei ole hyväksyttävä syy saapua Australiaan ilman rokotusta.

Djokovic oli saanut erikoislupansa turnausjärjestäjien hakuprosessin kautta.

Djokovic pyytää myös siirtoa pois melbournelaisesta hotellista, jossa hän odottaa viisumivalituksensa käsittelyä. Siirron perusteena on Djokovicin halu harjoitella Australian avointa mestaruusturnausta varten.

Koronaviruspandemian alkuvaiheessa huhtikuussa 2020 Djokovic sanoi julkisuudessa, ettei halua tulla pakotetuksi rokotuksen ottamiseen. Vuonna 2020 Djokovic sai koronavirustartunnan ainakin kerran ja herätti kielteistä huomiota järjestämällä näytösottelusarjan, jossa virus levisi.

Djokovic ei ole selkeästi ilmoittanut, onko hän tämän jälkeen ottanut rokotteen.

–  En paljasta, olenko rokotettu vai en. Mitä tahansa sanonkaan – olen, en ole, ehkä, en tiedä tai mietin sitä – he käyttävät sitä sinua vastaan, Djokovic vastasi Sports Illustratedin kysyessä asiasta.

Djokovicin voi olettaa olevan rokottamaton, koska turnausjärjestäjät antoivat maailmanlistan ykköspelaajalle poikkeusluvan pelata ilman koronarokotusta.

Tenniskauden ensimmäinen grand slam -turnaus Australian avoimet käynnistyy 17. tammikuuta. Djokovic on miesten kaksinpelin hallitseva mestari. Jos hän pääsee pelaamaan, hän tavoittelee ennätyksellistä 21. grand slam -kaksinpelimestaruuttaan Australiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?