Huippu-urheilija myöntää karun totuuden – häviöllä ei väliä, vain raha kiinnostaa: ”Tienasin 12 000 euroa istuskelemalla”

Benoit Pairea motivoi tällä hetkellä vain raha.

Benoit Pairella ei ole kivaa tenniskentillä.

14.4.2021 9:05

Tennispelaaja Benoit Paire on kulkenut vuonna 2021 tappiosta tappioon. Maailmanlistalla sijalla 35 oleva 31-vuotias ranskalainen on hävinnyt kahdeksan alkuvuonna pelaamastaan yhdeksästä ottelusta ATP-kiertueella.

Pairen alakulo ei johdu osaamisen puutteesta: umpilahjakkaan ranskalaisen pallonkäsittelytaidot voisivat riittää huomattavasti korkeammallekin maailmanlistalla.

Ongelma on se, ettei häntä yksinkertaisesti kiinnosta.

Paire hävisi Monte Carlon Masters-turnauksen avauskierroksella Australian Jordan Thompsonille. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ranskalainen puhui suunsa puhtaaksi.

– En välitä pätkääkään tästä ottelusta. Pelaan vielä nelinpelissä ja sitten ajan parin tunnin matkan kotiini. Näille hautausmaille saapuminen masentaa minua, Paire purki tuntojaan AS:n mukaan.

Paire on tehnyt tuloksellisesti karmean jaksonsa aikana toistuvasti selväksi, että koronasta johtuvat rajoitukset ja ilman yleisöä pelaaminen pilaavat hänen mielestään koko ammattilaiskiertueen.

Maaliskuussa hän herätti pahennusta pelleilemällä viimeisessä syöttövuorossaan Argentiinassa pelatussa turnauksessa isäntämaan Francisco Cerundoloa vastaan.

Ranskalainen on laskeskellut, että surkeuden sietäminen kannattaa. Tuleehan pankkitilille täytettä häviämälläkin.

– Kiertue on pilalla, mutta ainakin sain 12 000 euroa! Ihmiset sanovat, että puhun paljon rahasta, mutta tienasin 12 000 euroa istuskelemalla rauhassa hotellihuoneessa. Täydellistä!

Paire on voittanut urallaan yhteensä kolme ATP-turnausta. Hän on ollut maailmanlistalla rankingissa parhaimmillaan 18:ntena vuonna 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?