Sam Querrey karkasi koronakaranteenista – varasi yksityiskoneen salaa lääkäreiltä: ”Vaimoni alkoi panikoida” - Tennis - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltalainen urheilutähti perheineen lähti karkuun venäläisiä lääkäreitä ja pakeni Pietarista kalliilla yksityislennolla – ”Vaimoni alkoi panikoida”

Sam Querrey ei suostunut viemään perhettään sairaalaan Pietarissa.

Sam Querrey maksoi karmean summan yksityiskoneesta Lontooseen.­

16.1. 9:14

Tennispelaaja Sam Querrey, 33, hätkähdytti lokakuussa karkaamalla koronakaranteenista Pietarin ATP-turnauksesta.

Maailmanlistalla sijalla 56 oleva yhdysvaltalainen sai ATP:ltä 16 000 euron sakot ja hänen maineensa tahraantui pahasti. Tarina venäläisiä lääkäreitä pakoilleesta Querreyn perheestä levisi nopeasti.

Nyt mies itse on kertonut Sports Illustratedille versionsa siitä, mitä Pietarissa tapahtui.

Querrey ja hänen vaimonsa saivat positiivisen koronatestituloksen juuri ennen turnauksen alkua.

He jäivät poikavauvansa kanssa karanteeniin hotellille. Perheelle oltiin luvattu, että koronatapauksessa he saisivat pysyä turnaushotellissa kaksi viikkoa.

Kahden päivän kuluttua ATP:n edustaja soitti Querreylle ja kertoi, etteivät yhdysvaltalaiset ole enää tervetulleita hotelliin. Kaksi venäläistä lääkäriä oli tulossa tarkistamaan, onko perheellä koronaoireita. Jos niitä ilmenisi, heidät passitettaisiin kahdeksi viikoksi sairaalaan.

– Vaimoni alkoi panikoida. Meillä oli turvallinen olo hotellilla, ja nyt paikalle oli tulossa kaksi tuntematonta lääkäriä. Keitä he olivat? Minulla ei ollut hajuakaan, mitä sairaalaa he edustavat, enkä saanut vastauksia mistään, Querrey muistelee.

– Pojallemme oli juuri puhkeamassa hampaita, joten hänellä oli pientä kuumetta sen vuoksi. En tiennyt, tulkitsisivatko lääkärit sen koronan oireeksi. Ottaisivatko he vauvan eri sairaalaan kuin mihin me olimme menossa?

Lopulta epävarmuus kävi liian suureksi ja Querrey varasi ensimmäisen mahdollisen yksityiskoneen Pietarista Lontooseen.

Kun lääkärit saapuivat hotellille seuraavana aamuna, perheestä ei näkynyt jälkeäkään.

– Se oli hyvin, hyvin kallis lento. Noin 33 000 euroa. Minun täytyi myös maksaa kahden viikon Airbnb-majoitus Lontoossa, Querrey kertoo.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?