Andy Murray palkkasi valmentajakseen Amélie Mauresmon – tuloksena ala-arvoisia viestejä - Tennis - Ilta-Sanomat

Miestähti palkkasi valmentajakseen naisen, tuloksena ala-arvoisten viestien tulva – katuu yhtä asiaa: ”Moni pitää sitä epäonnistumisena”

Andy Murray sai huomata, että naisvalmentajan palkkaaminen aiheutti vielä vuonna 2014 seksistisiä kommentteja ja ihmettelyä.

Andy Murrayn ja Amélie Mauresmon yhteistyö kesti vajaat kaksi vuotta. Kuvassa kaksikko Wimbledonin harjoituksissa vuonna 2014.­

24.11.2020 20:11

Tennistähti Andy Murray palkkasi vuonna 2014 valmentajakseen ex-tennistähden, naisten kaksinpelin kaksinkertaisen Grand Slam -mestarin Amélie Mauresmon.

Ranskalainen Mauresmo oli päättänyt peliuransa vuonna 2009 ja oli sittemmin aloittanut valmennusuransa.

Murray, 33, on nyt paljastanut, miten ala-arvoisia ja seksistisiä kommentteja sai, kun tieto Mauresmon palkkaamisesta tuli julki.

Murrayn mukaan hän sai tenniskollegoiltaan viestejä, joissa epäiltiin Mauresmon palkkaamisessa olleen kyse jonkinnäköisestä mediapelistä.

– Aloin saada muilta pelaajilta ja heidän valmentajiltaan viestejä, joissa sanottiin että ”en voi uskoa, että sinä pelaat tätä peliä median kanssa. Sinun pitäisi seuraavaksi kertoa, että harkitset koiran palkkaamista valmentajaksesi”, Murray kertoi Sky-kanavan naisurheilijoiden tarinoita avaavassa Driving Force -ohjelmassa.

Ohjelmasta ja Murrayn kommenteista on uutisoinut muun muassa Eurosport.

– Olin vain että ”vau”. En ollut aiemmin kokenut sellaista, sillä en ollut aiemmin työskennellyt ATP-kiertueella naisvalmentajan kanssa. Kun sitten aloin tehdä hänen kanssaan töitä, häneen kohdistui negatiivista huomiota, Murray jatkoi.

Murrayn ja Mauresmon yhteistyö kesti vajaat kaksi vuotta. Sinä aikana Murray nousi maailmanlistalla sijalle kaksi muttei voittanut yhtään Grand Slam -titteliä.

Murray kertoi, että hänen miesvalmentajiensa osaamista ei oltu koskaan kyseenalaistettu edes tappioiden hetkillä. Tämä muuttui, kun valmentajana olikin nainen.

– Tenniksessä tavallisesti se on pelaaja, jota kyseenalaistetaan (tappion hetkellä). Niin ei ollut, kun tein töitä Amélien kanssa.

– Kadun sitä, etten voittanut Grand Slam -titteliä kun työskentelin hänen kanssaan. Moni ihminen pitää sitä epäonnistumisena. Mutta jos se on niin, kaikki muutkin valmentajat yhtä lukuun ottamatta ovat epäonnistuneet kanssani. Monet ihmiset arvostelivat häntä (Mauresmoa) tylysti vain siksi, että hän on nainen, Murray pohti.

Murray on urallaan voittanut kolme miesten kaksinpelin Grand Slam -titteliä: Wimbledonissa 2013 ja 2016 sekä Yhdysvaltain avoimissa 2012. Noihin voittoihin hänet valmensi tshekkiläis-yhdysvaltalainen Ivan Lendl.

Mauresmo, 41, on valmentanut Andy Murrayn lisäksi muun muassa Lucas Pouille’a, Victoria Azarenkaa sekä Marion Bartolia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?