Emil Ruusuvuori otti taas kukonaskeleen urallaan - Tennis - Ilta-Sanomat

Emil Ruusuvuori otti taas kukonaskeleen urallaan: ”Oli hyvä esitys”

Perjantain vastustaja on turnauksen ykkössijoitetun pudottanut Mihail Kukushin.

Emil Ruusuvuoren peli kulkee Kazakstanissa. Arkistokuva.­

29.10. 16:47

Emil Ruusuvuori testaa kokeneen kazakstanilaisen Mihail Kukushinin taidot perjantaina tenniksen ATP-turnauksessa Kazakstanissa.

Ruusuvuori eteni Nur-Sultanissa puolivälieriin kukistettuaan Australian Jordan Thompsonin toisella kierroksella 6–2, 3–6, 6–4.

Ruusuvuoren kaksi edellistä turnausta päättyivät ensimmäisen kierroksen tappioon. Kazakstanissa hänellä on eri meininki kuin Saksan Kölnissä ja Belgian Antwerpenissä, sillä Thompsonin kukistaminen oli 21-vuotiaalta suomalaiselta jo arvokas tason osoitus.

26-vuotias Thompson on maailmanlistalla sijalla 60, Ruusuvuori sijalla 98. Thompson ja Ruusuvuori eivät olleet aiemmin kohdanneet ATP-turnauksissa.

– Totta kai pitää olla tyytyväinen. Oli hyvä esitys. Jos näitä kavereita haluaa voittaa, pitää jotain tehdä oikein. Ne pistävät miljoona palloa takaisin. Parin viime viikon ekan kierroksen tappioiden jälkeen tämä tietenkin tuntuu hyvältä, Ruusuvuori kommentoi STT:lle.

Perjantaina vastaan tuleva Kukushin yllätti toisella kierroksella Ranskan Benoit Pairen, joka oli sijoitettu turnauksessa ykköseksi. Ottelu kesti kolme erää, ja kaksi eristä ratkesi katkaisupelissä.

Kukushin, 32, on maailmanlistalla seitsemän sijaa Ruusuvuoren edellä.

– Kukushinin kanssa on taidettu vetää yhdet treenit. Pelikentältä ei ole mitään kokemusta, Ruusuvuori kertoi.

Thompsonia vastaan Ruusuvuori aloitti ottelun vahvasti ja mursi nopeasti vastustajansa syötön.

– Sain heti breikin ekaan geimiin (peliin) ja sain tokankin. En tehnyt mitään erikoista, mutta ei tarvinnutkaan, ja sain kaverilta extravirheitä, Ruusuvuori kertasi ottelun avauserää.

Thompson vei toisen erän yhden syötönmurron turvin ja johti kolmatta erääkin 3–1 murrettuaan Ruusuvuoren syötön. Suomalainen mursi kuitenkin Thompsonin syötön takaisin ja kampesi voittoon.

– Kolmas erä oli ihan muutamasta pisteestä kiinni. Sain laitettua viime viikolta opittuja juttuja käyttöön. Tämä oli hyvä voitto, Ruusuvuori sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?