Sofja Zhuk, 20, ryhtyi malliksi kun tennisura katkesi selkävammaan - Tennis - Ilta-Sanomat

Entinen huippulupaus julkaisee nyt näyttäviä mallikuvia somessa – ura katkesi selkävammaan 19-vuotiaana

Sofja Zhukin, 20, tennisura päättyi lyhyeen.

Sofya Zhuk joutui lopettamaan tennisuransa selkävaivojen takia.

15.10.2020 11:37

Vuonna 2015 Sofja Zhuk voitti 15-vuotiaana sijoittamattomana pelaajana Wimbledonin junioreiden kaksinpelin mestaruuden häviämättä erääkään koko turnauksessa.

Krooninen selkävamma pakotti lupaavan tennistaiturin laittamaan uransa määrittelemättömän pituiselle tauolle vain 19 vuoden iässä.

– Kroppani ei ota proteiinia vastaan hyvin, ja selkäni levyt ovat aivan miten sattuu. Magneettikuvat ovat näyttäneet, että selkärankani on kestävyydeltään kuin 60-vuotiaan, Zhuk selitti toukokuussa WTA:lle.

Miamissa asuva Zhuk on tennisuran hiipuessa keskittynyt mallin töihin ja suunnittelee uraa kiinteistöalalla. Myös paluu tenniskiertueen kulisseihin kiinnostaa nuorta naista.

Zhuk ei ole tuudittautumassa pelkkien mallin töiden varaan. Hän muistutti WTA:n haastattelussa, että mallin ura voi olla jopa tennispelaajan vastaavaa lyhyempi.

– Pidän mallin töistä, mutta ajattelen realistisesti ja katson jo pidemmälle. Kyllä, olen tällä hetkellä mallitoimiston listoilla, mutta se ei takaa minulle tiettyä määrää kuvauksia tai rahaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?