Lorenzo Giustino voitti ranskan avointen historian toiseksi pisimmän ottelun - Tennis - Ilta-Sanomat

Ranskan avoimissa tahkottiin historian toiseksi pisin ottelu – supertähdet aloittivat voitoilla

Lorenzo Giustino ja Corentin Moutet urakoivat Roland Garrosissa yli kuusi tuntia.

Lorenzo Giustino sai raataa yli kuusi tuntia ensimmäisen grand slam -voittonsa eteen.­

28.9. 23:28

Italialaispelaaja Lorenzo Giustino ja ranskalainen Corentin Moutet urakoivat kahden päivän aikana oikein huolella tenniksen Ranskan avoimissa. Sunnuntaina keskeytetty ottelu saatiin lopulta päätökseen maanantaina kuuden tunnin ja viiden minuutin takomisen jälkeen. Ottelu on Ranskan avointen historian toiseksi pisimpään kestänyt.

Maailmanlistalla sijalla 157 oleva Giustino, 29, otti uransa ensimmäisen otteluvoiton suurturnauksessa, kun Moutet kukistui luvuin 0–6, 7–6 (9–7), 7–6 (7–3), 2–6, 18–16. Kaikkien aikojen pisin Ranskan avointen ottelu pelattiin vuonna 2004, kun Fabrice Santoro ja Arnaud Clement pelasivat kuusi tuntia ja 33 minuuttia.

Giustino kohtaa seuraavaksi 12. sijoitetun Diego Schwartzmanin, mutta Giustinolle on joka tapauksessa tulossa mukavat korvaukset. Toiselle kierrokselle pääsy takaa hänelle 84 000 euroa, enemmän kuin mies tienasi koko viime vuonna.

– Kumpikaan ei halunnut hävitä, kumpikaan ei tehnyt virheitä tärkeissä palloissa. Lopulta olin aggressiivisempi, se joka yritti voittaa, Giustino selvitti maratonottelun jälkeen.

– Miltä tuntuu? En tiedä. En tunne mitään kropassani juuri nyt. Olo on tyhjä, maailmanlistalla 71:ntenä oleva Moutet puolestaan huokaisi.

Yhdysvaltain avointen voittaja Dominic Thiem jatkaa toiselle kierrokselle kukistettuaan avauskierroksella Kroatian Marin Cilicin kolmessa erässä 6–4, 6–3, 6–3.

Kylmät olosuhteet eivät häirinneet Dominic Thiemiä.­

Cilic oli alkuun kova testi Thiemille, sillä kroatialainen on Yhdysvaltain avointen mestari vuodelta 2014.

– Siirtyminen massakentille ja kylmiin oloihin toimi hyvin. Itävaltalaisena tunnen tällaiset olot, ja minulle sopii, etteivät kentät ole kovin nopeat, Thiem kommentoi.

Mestaruutta puolustava Rafael Nadal sen sijaan aloitti tämän vuoden ottelunsa hieman yli kahden tunnin rupeamalla. Nadal kaatoi valkovenäläisen Egor Gerasimovin 6–4, 6–4, 6–2. Nadal kohtaa toisella kierroksella Yhdysvaltain Mackenzie McDonaldin.

Nadal tavoittelee Roland Garrosin massakentiltä uransa 20. grand slam -turnauksen mestaruutta, jolla yltäisi tittelien määrässä tasoihin Roger Federerin kanssa. Pariisissa Nadal on yltänyt tusinaan mestaruuteen.

Naisten kaksinpelissä Serena Williams tavoittelee uransa 24. grand slam -turnausvoittoa. Ranskan avoimissa hän on mukana 18. kertaa, mutta ei ole yltänyt kovin korkealle sitten vuoden 2016, jolloin hän hävisi finaalissa Espanjan Garbine Muguruzalle.

Pariisissa kysymysmerkki on Williamsin jalan kunto, sillä hän loukkasi akillesjännettään Yhdysvaltain avoimissa.

–En ole fyysisesti sataprosenttisessa kunnossa. Sen kanssa on vain elettävä, Williams sanoi.

Hän kukisti avauskierroksella maannaisensa, yhdysvaltalaisen Kristie Ahnin 7–6 (7–2), 6–0. Kaksikko kohtasi avauskierroksella myös Yhdysvaltain avoimissa syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?