Tennislegenda Boris Beckerin talousmurheet jatkuvat – nyt vaaditaan kymmeniä miljoonia euroja - Tennis - Ilta-Sanomat

Boris Beckerin talousmurheille ei näy loppua – ex-kumppani karhuaa väitettyjä jättivelkoja

Tennislegenda tuomittiin konkurssiin jo vuonna 2017.

Boris Becker on viime vuosina toiminut muun muassa Saksan tennisliiton miestenniksen johtajana. Kuva Davis Cupista maaliskuulta 2020.­

24.7.2020 8:12

Saksalainen tennislegenda Boris Becker, 52, on ajautunut entistä pahempiin talousongelmiin.

Becker on kuusinkertainen grand slam -mestari ja kaikkien aikojen nuorin legendaarisen Wimbledonin voittaja. Hän voitti Wimbledonin ensimmäistä kertaa vuonna 1985, vain 17-vuotiaana. Lisäksi saksalainen voitti Wimbledonin 1986 ja 1989.

Becker asetettiin henkilökohtaiseen konkurssiin vuonna 2017. Tuolloin hänellä uutisoitiin olleen velkoja 61 miljoonan euron verran.

Beckerin alamäki alkoi vuonna 1999 päättyneen tennisuran jälkeen. 2001 hän erosi ensimmäisestä vaimostaan, Barbarasta. Erossa tennistähti menetti noin 15 miljoonaa euroa sekä hulppean asumuksen Floridassa.

Torstaina ruotsalainen Aftonbladet uutisoi, että nyt tennislegendan entinen bisneskumppani Hans-Dieter Cleven vaatii Beckeriltä reipasta 37 miljoonaa euroa.

Cleven on vaatinut lainaamiaan rahojaan Beckeriltä oikeusteitse aiemminkin.

– Asiakkaani ei ole koskaan saanut rahasummaa, jota herra Cleven vaatii takaisin. Niinpä hänen väitteensä pysyvät perusteettomina, Beckerin asianajaja Christian-Oliver Moser väittää.

Helmikuussa 2020 Becker kuvattiin jalkapallon Mestarien liigan ottelussa Chelsea – Bayern München yhdessä poikansa Elias Beckerin kanssa.­

Aftonbladet kertoo lisäksi, että viime vuonna selvisi Beckerin pitäneen salassa 534 000 euroa, kun hänet tuomittiin vararikkoon vuonna 2017.

Niinpä Beckeriin kohdistettuja taloudellisia rajoitteita jatkettiin kestämään 12 vuotta. Sinä aikana Becker ei saa toimia yritysten johtotehtävissä tai ottaa lainaa merkittäviä rahasummia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?