Tennistähtien välille syttyi someriita – legenda Boris Becker ryöpyttää: ”En pidä rotista!” - Tennis - Ilta-Sanomat

Tennistähtien välille syttyi someriita – legenda Boris Becker ryöpyttää: ”En pidä rotista!”

Kuohunta liittyen Novak Djokovicin järjestämään hyväntekeväisyyskiertueeseen ja sen aiheuttamiin koronatartuntoihin ei ota päättyäkseen.

30.6.2020 20:32

Tennismaailmassa kukkotappelu vain jatkuu. Tällä kertaa sosiaalisessa mediassa ovat ottaneet yhteen legendaarinen saksalainen ex-pelaaja Boris Becker sekä nykytenniksen paha poika Nick Kyrgios.

Koko kuohunta sai alkunsa, kun ryhmä tennistähtiä osallistui maailmanlistan ykköspelaajan Novak Djokovicin Itä-Euroopassa järjestämälle hyväntekeväisyyskiertueelle.

Kiertue osoittautui lopulta melkoiseksi viruslingoksi, ja koronavirukseen sairastui myös 33-vuotias Djokovic itse.

Novak Djokovicin järjestämä Adria Tour päättyi skandaaliin, kun usealla pelaajalla todettiin koronavirustartunta.­

Djokovicin kiertueelle osallistuneiden pelaajien olisi pitänyt luonnollisesti asettaa itsensä karanteeniin, kun ilmeni että osa pelaajista oli saanut tartunnan.

Tästä huolimatta saksalainen Alexander Zverev, 23, kuvattiin juhlimassa muotimoguli Philipp Pleinin kuvaamalla videolla runsaan väkijoukon keskellä Ranskassa.

Tämän jälkeen australialainen Kyrgios, 25, antoi Zvereville täyslaidallisen.

– Voi luoja! Vietä pari viikkoa tyttöystäväsi kanssa. Tennismaailma todellakin raivostuttaa minua. Miten itsekkäitä te kaikki olette? Kyrgios avautui.

Nyt soppaan siis tunki lusikkansa Boris Becker. 52-vuotias Becker on kuusinkertainen Grand Slam -voittaja, joka on peliuransa jälkeen työskennellyt muun muassa Djokovicin valmentajana sekä Saksan tennisliitossa.

Becker ei sietänyt, että Kyrgios antoi julkista palautetta karanteenisäännöksiä rikkoneelle Zvereville.

– En pidä rotista! Kukaan, joka haukkuu kanssaurheilijoitaan, ei ole minun kaverini, Becker kirjoitti ja moitti Kyrgioksen luulevan olevansa muita parempi.

Kyrgios ei toki jäänyt sanattomaksi.

– Luojan tähden, Boris. En yritä olla parempi tai heittää ketään bussin alle. Tämä on globaali pandemia, ja jos joku on niin idiootti kuin Alex (Alexander Zverev), ilmoitan hänelle asiasta. Yksinkertaista, Kyrgios vastasi.

Becker vetosi myös siihen, että pelaajien ei pitäisi puhua keskinäisistä asioistaan julkisesti. Kyrgios teki Beckerin mielestä väärin arvostellessaan Zvereviä nimenomaan sosiaalisessa mediassa.

– Urheilijoiden välillä on hiljainen ymmärrys. Mitä tahansa pelikentällä tai pukukopeissa tapahtuu, jää sinne, Becker opasti.

Myös tämä Beckerin ohjeistus sai Twitter-seuraajilta hämmentyneen vastaanoton.

– Zverev ei ollut pelikentällä! Eikä edes pukuhuoneessa. Hän juhli suuren ihmisjoukon kanssa, kun hänen olisi pitänyt olla karanteenissa, ja vaaransi ihmisten henkiä, sivustaseuraajat yrittävät muistuttaa Beckeriä Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?