Koronakohun keskelle joutunut tennistähti Novak Djokovic saa karmeaa kohtelua naapurimaassaan Kroatiassa – ”Toivomme, että kuolet siihen” - Tennis - Ilta-Sanomat

Viha koronaskandaalissa ryvettynyttä tenniksen supertähteä kohtaan läikkyi yli Kroatiassa – ”Toivomme, että kuolet siihen”

Koronatartunnan saanut Novak Djokovic kohun keskellä. Erityisen kovaa arvostelu on Kroatiassa, jossa se on mennyt jo yli hyvän maun rajojen.

Julkaistu: 26.6. 22:54

Kroatialaisen satamakaupunki Splitin kaduille ilmestyneessä maalauksessa toivotaan Novak Djokovicin kuolemaa.

Draama Novak Djokovikin ympärillä kasvaa. Piittaamattomasti koronapandemiaan suhtautunut serbitähti Djokovic on joutunut kovan kritiikin kohteeksi, ja saa nyt järkyttävää kohtelua naapurimaassaan Kroatiassa.

Sveitsiläinen uutissivusto Blick kertoo, kuinka kroatialaisen satamakaupungin Splitin kaduille on ilmestynyt graffitimaalaus, jossa toivotaan maailmanlistan serbialaisen ykköspelaajan kuolevan sairastamaansa covid-19 -tautiin.

”Terveisiä Splitistä, toivomme, että kuolet siihen”, tylyssä töherryksessä sanotaan.

Djokovicin Itä-Euroopassa järjestämän hyväntekeväisyysturnauksen jälkeen lukuisat tennispelaajat ja paikalla olleet ihmiset ovat kertoneet koronavirustartunnastaan.

Adria Tourin ottelut järjestettiin ilman yleisörajoituksia tai erityisiä turvatoimia. Koronatartuntojen paljastumisen jälkeen kohua herättivät myös sosiaalisessa mediassa levinneet videot, joilla turnauksessa esiintyneet pelaajat tanssivat Djokovicin johdolla limboa belgradilaisessa yökerhossa.

Djokovic herätti jo aiemmin keväällä huomiota rokotevastaisilla kommenteillaan koronavirukseen liittyen.

Yli 100 sata ihmistä on joutunut karanteeniin Novak Djokovicin järjestämän näytösturnauksen jäljiltä.

Arvostelu Djokovicia kohtaan on ollut erityisen suurta Kroatiassa, minne Adria Tour päättyi viime sunnuntaina bulgarialaisen tennispelaaja Grigor Dimitrovin positiiviseen koronatestiin.

Lue lisää: Supertähteä ryöpytetään urakalla koronakatastrofista – videot yökerhosta paljastavat täydellisen piittaamattomuuden

Paikalla olleista tartunnastaan ovat Djokovicin ja hänen vaimonsa Jelena Djokovicin lisäksi kertoneet jo aimmin muun muassa NBA-tähti Nikola Jokic ja tennispelaajat Borna Coric ja Victor Troicki.

Luitko jo nämä?